Bu dijital bitkilere dokunduğunuzda müthiş bir şov başlıyor…

Bu dijital bitkilere dokunduğunuzda müthiş bir şov başlıyor…

Bitkiler hiç ses çıkartmaz mı sandınız? Tokyo’daki bu enstelasyonda hiç tahmin etmediğiniz şeyler yapıyorlar…Bitkiler gerçek hayatta epey sessiz ve...

Bitkiler hiç ses çıkartmaz mı sandınız? Tokyo’daki bu enstelasyonda hiç tahmin etmediğiniz şeyler yapıyorlar…

Bitkiler gerçek hayatta epey sessiz ve sakindirler. Onların müzik çalmalarını veya ışık gösterileri yapmalarını beklemezsiniz. Ama aklına bu fikir gelip de çok beğenen Japon sanatçı ekibi ‘PARTY', eğlenceli bir projeye imza atmış. Kocaman bir sera tasarlayıp, bitkilere birer dokunma sensörü eklemişler. Ziyaretçiler bitkilere dokundukça, serada gösterişli bir ışık ve müzik sovu oluşmasını sağlıyorlar.

Plantoid: Dolaşarak güneşi kendi bulan yarı bitki, yarı robot

Tokyo'da her yıl gerçekleştirilen ‘Design Touch' tasarım haftası bünyesinde tasarlanmış bu enstelasyon, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmiş. Tasarımcıların buradaki amacı, insanların bitkilerle daha fazla ilgilenmesini sağlamak, onlara dokunup birer canlı olduklarını hatırlamalarını hedeflemek. Ayrıca normalde pasif yaşayan bitkilere birer renk ve ses atayarak, ziyaretçilerin hayal güçlerinin de tetiklenmesi amaçlanmış.

sozcu-dijital-bitkilerle-isik-sovu-2

Enstelasyonda yedi farklı bitki türü bulunuyor ve hepsi de dokunulduğunda farklı müzik ve ışıklar oluşmasını sağlıyorlar. Domatesler keman, havuçlar trompet, lahanalar oboe, turplar flüt, tatlı patatesler piyano, patlıcanlar arp ve kabaklar da klarnet sesleri çıkartıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.