Böldürmek susmak korkmak yok

Böldürmek susmak korkmak yok

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin geleneksel 29 Ekim yemeğinde Şube Sekreteri Meral Akkaya, “Mirasımızdan isteyenler var, böldürtmeyeceğiz. Şarkılarımızı susturmak isteyenler var, susmayacağız. Dahili ve harici düşmanlarımız var, korkmayacağız” dedi

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube’nin Şişecam Sosyal Tesisleri, Cammekan Restaurant / Cam Performans’ta geleneksel 29 Ekim yemeğinde Şube Sekreteri Meral Akkaya, “Mirasımızdan faydalanmak isteyenler var, böldürtmeyeceğiz. Bayram şarkılarımızı susturmak isteyenler var, susmayacağız. Dahili ve harici düşmanlarımız var, korkmayacağız” dedi.

BÜLENT METİN’İN ENİŞTE ACISI

Son zamanlardaki üye çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Eğitim-İş geleneksel hale getirdiği Cumhuriyet Bayramı yemeğinde yeni üyelerle kıdemli üyelerini bir araya getirdi. İlginin çok yoğun olduğu etkinliğe Şube Başkanı Bülent Metin, İzmir’deki eniştesinin (ablasının eşi) ani vefatı ve cenazesi nedeniyle katılamadı. Şube Sekreteri Meral Akkaya etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

CUMHURİYET NAMUSTUR, AHLAKTIR

meral-akkaya-001.jpg

“Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. Emektir alın terinden akan. Namusuyla kazançtır el açmadan, çalmadan, çırpmadan. Cumhuriyet demir ağlardır ana yurdu dört baştan saran,

İlkokullarda sabahları okuduğumuz andımız, göndere çekilen bayrakla haykırdığımız marşımızdır Cumhuriyet.

Güçsüze güç, güçlüye sınır demektir.

Çocukların yüzündeki tebessüm, yaşlılara özlem, yetişkinlere özgürlük, herkese umuttur Cumhuriyet.

Dilimizi var eden, alfabemizin lügatımızın hasılı bütün düşünebilme setlerimizin varlığıdır Cumhuriyet.

Geldikleri gibi giderler diyebilecek kararlılığa ve inanca sahip olmaktır. Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünebilmektir Cumhuriyet.

ATA’NIN EN BÜYÜK ESERİ

EN BÜYÜK EMANETİMİZDİR

“Ata’mın, ‘En büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet, bizim de en büyük mirasımız ve emanetimizdir. Ülkemizde emanetine göz dikenler var, diktirmeyeceğiz. Mirasımızdan faydalanmak isteyenler var, böldürtmeyeceğiz. Bayram şarkılarımızı susturmak isteyenler var, susmayacağız. Dahili ve harici düşmanlarımız var, korkmayacağız.

SELAM OLSUN…

Selam olsun 99 yıldır direnenlere, susmayanlara, korkmayanlara. Selam olsun demokrasi yolunda dar ağacına çıkanlara, kırılan kalemlere, gözlüklere. Selam olsun bu uğurda yananlara, yakılanlara. Selam olsun Cumhuriyet öğretmenlerine, yetiştireceğimiz milyonlarca aydınlık gençliğe selam olsun.

Selam olsun ebedi Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Paşa’ya ve silah arkadaşlarına. Selam olsun açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyenlere. 29 Ekim’i bayram yapan herkesin ruhu şad olsun. Yarınları bayram yapacaklara ilham olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

KATILIM

Etkinliğe CHP Kocaeli eski Milletvekili Doktor Mehmet Hilal Kaplan ve eşi Dilek Kaplan, Gebze İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Aydın Ceylan ve eşi Münevver Ceylan, Birleşik Kamu-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Mehmet Yeşildağ, Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, Bursa Şube Sekreteri Özkan Rona, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kadir Toruş, 3 No’lu Şube Başkanı Özer Yapal, 6 No’lu Şube Başkanı Yusuf Kenan Duman, Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Gebze Şube Başkanı Hasan Akgül, Gebze BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yücel ve Gebze temsilciliği danışma kurulu üyesi Erdem Sinan Sapaz, Gebze Kent Politikaları Geliştirme Derneği’nin eski başkanı Ali Fuat Bilir, CHP Gebze önceki dönem İlçe Sekreteri İsmail Çiçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

egitim-is-1-005.jpg

Konuklar Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Yönetimi’nden –soldan sağa- Mehmet Sönmez, Ece Kurt, Eyüp Şeker, Meral Akkaya, Yaşar Gül, Yusuf Yılmaz ve Ömer Aydoğmuş tarafından ağırlandı.

egitim-is-2-006.jpg

Milletvekili Doktor Mehmet Hilal Kaplan ve eşi Dilek Kaplan, Gebze İlçe Milli Eğitim eski Müdürü Aydın Ceylan ve eşi Münevver Ceylan de ağırlandı.

egitim-3-001.jpg

Birleşik Kamu-İş ve Eğitim-İş Genel Merkezi’nden Mehmet Yeşildağ, Orhan Yıldırım,  Suat Özkolay ile İstanbul, İzmir, Bursa ve ilimizden Eğitim-İş Şube başkanları ve yönetimleri de etkinliğin konukları arasında yer aldı.

egitim-is-4-004.jpg

-Soldan sağa- Serdar Dikkatli, Erdem Sinan Sapaz, Sinan Yücel, Hasan Akgül, Eylem Bahadır

 

egitim-is-5-004.jpgGülay – Eyüp Şeker

 

 

egitim-is-6-001.jpgSelma Özkan – Tamer Çağlar ile oğulları Alp Arslan Çağlar

 

 

egitim-is-7-001.jpgDerya – Dursun Doğan

 

egitim-is-8-001.jpg

 

Soldan sağa – Elif Şimşek, Özlem Çeğil, Selma Gürbüz, Nurten Yanık

 

egitim-is-9-001.jpgBetül – Ali Çiftçi ve kızları İlke Çiftçi ile arkadaşları Aylin Yetim

 

 

egitim-is-10-002.jpgFüsun – Gazeteci İsa Turhan

 

**

 

Urfan Tanrıkılulu coştu coşturdu

 

costu-9.jpg

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin geleneksel Cumhuriyet Bayramı yemeği konuşmalar ve onurluk töreninin ardından gecenin ilerleyen saatlerine kadar müzik eşliğinde eğlenceyle sürdü.

costu-1.jpg

Eğitim-İş üyesi öğretmenler ve konukları Cumhuriyet Bayramı’nı bir gün öncesinden şarkılı, türkülü, halaylı, çiftetellili karşıladı. Gecede Gebze’nin sevilen yerel sanatçılarından Urfan Tanrıkulu sahne aldı. Tanrıkulu’na orgu ile Ufuk Direk eşlik etti.

costu-8.jpg

İkili müthiş bir programa imza atarken Urfan Tanrıkulu performansı ile hem coştu hem coşturdu.

 

 

costu-7.jpg

 

**

Cammekan “sınav”dan

yine tam puan aldı

 

personel-2.jpg

Gebze’nin sevilen girişimci esnaflarından Eskihisar’daki Sahil Restaurant’ın da işletmecilerinden Tamer Coşkun’a ait Şişecam Sosyal Tesisleri, Cammekan Restaurant / Cam Performans; Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube’nin geçtiğimiz yıllardaki Cumhuriyet Bayramı yemeklerine ve sahipliği yapmıştı. Sürdürülür kalitesi ile Eğitim-İş’in de sürekli tercih ettiği yer haline gelen işletme bu yıl ki “sınav”dan da Eğitim-İşli öğretmenlerden geçer notu tam puanla aldı. İşletme Müdürü Zafer Özen ile şef garson Mehmet Sarıgül mutfakta özenle hazırlanan menüyü aynı itinayla, aksatmadan servis etti.

 

personel-1-001.jpg

Soldan sağa –  Yusuf Yıldırım, Salih Aksoy, Beytullah Tekin, Yakup Arı, Tarık Aksoy, Zafer Özen, Zeki Acar, Selman Eser, İsmail Önder, Hamedan Eser, Mehmet Sarıgül

 

GECEDEN RENKLİ KARELER...

 

egitim-is-18-001.jpgcostu-5.jpgcostu-6.jpgcostu-6.jpg

 

egitim-is-19-002.jpgegitim-is-11-004.jpgegitim-is-12-004.jpgegitim-is-13-003.jpgegitim-is-14-002.jpgegitim-is-15-004.jpgegitim-is-16-004.jpgegitim-is-17-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.