Birbirimize destek olursak imtihanda başarılı oluruz

Birbirimize destek olursak imtihanda başarılı oluruz

KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak, Beyazay Kocaeli’nin “Önyargıları yıkıyoruz” seminerinde manevi yoğun konuştu: “Dünya, imtihan dünyası. Birbirimize destek olursak imtihanda başarılı olmuş oluruz.”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi’nin Çayırova Belediye Kültür Merkezi’ndeki “Önyargıları yıkıyoruz” seminerinin açılışında yaptığı konuşmada, şaşırttı. Sözlerine KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamıyla başlayan Çakmak’ın konuşması boyunca Büyükşehir’in engellilere yönelik icraat ve çalışmalarına yer vermemesi dikkat çekti. İçerik itibariyle manevi yoğun konuşan Çakmak, “Hepimizin eksiği olabilir. Dünya imtihan dünyası. Eğer birbirimize destek olursak, sahip çıkarsak, birbirimizi anlamaya çalışırsak, birbirimiz için hayatı güzelleştirmeye gayret edersek imtihanda başarılı olmuş oluruz. İşin aslı budur” dedi.

HAYATIMIZDAKİ ENGELLERİ KALDIRALIM

1011.jpg

Çayırova’daki programa Darıca’da kısa adı DAREN olan Darıca Engelliler Merkezi’nin Bayramoğlu’nda, Basın İlan Kurumu’nun eski yerinde 80 engelli ile çalışma sürdürdüğünü belirten Çakmak, “Hep beraber hayatımızdaki engelleri kaldıralım. Dünya, imtihan dünyası. Cenab-ı Allah dileseydi herkesi bir tarağın dişleri gibi kendisini bilen, O’na ibadet eden, huzur içindeki melekler gibi yaratabilirdi. Tıpkı bizi farklı farklı yarattığı gibi” dedi.

Caddelerde, sokaklarda bazen kafasını bir şeye takmış olmaktan sebep kendi kendine konuşan kişilere rastladığını kaydeden Çakmak, “Cenab-ı Allah kalplerdeki, beyinlerdeki engeli kaldırsın” dedi.

KUSUR DEĞİL, AYIP DEĞİL

Yakın tarihe kadar engellilik halinin gerek ülkemiz gerek dünyamızda bir kusur, ayıp olarak görüldüğüne dikkat çeken Çakmak, “Asla kusur, ayıp değil. Engelliler gizleniyorlardı. Sadece anne baba çekiyordu yükü. Oysa hepimizin işin bir ucundan tutması önemli” diye konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, eski milletvekili Lokman Ayva’nın engellilere yönelik çok güzel önderlikler yapıp ufuk açtığını; Furkan Uğur Eşitti’nin Çayırova’da gayret ettiğini kaydeden Çakmak, “Herkes imkanları ölçüsünde çaba sarf ederse bunun sevabı çok büyük. Bu salonu dolduran herkes aynı duyguda. Hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

1010-001.jpg

-Soldan sağa-  Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Yaşar Çakmak, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyazay Kocaeli Şube Yöneticisi ve Merkez Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Hakan Höbek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.