BİLKAR, 13 Şubat’ta Maltepe’de sahne alacak

BİLKAR, 13 Şubat’ta Maltepe’de sahne alacak

Gebze BİLKAR Tiyatro Topluluğu savaş karşıtı Savaş İstiyorum adlı oyununu 13 Şubat’ta, İstanbul Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde...

Gebze BİLKAR Tiyatro Topluluğu savaş karşıtı Savaş İstiyorum adlı oyununu 13 Şubat’ta, İstanbul Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahneleyecek. Gebze’de kurulu Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR Tiyatro Topluluğu savaş karşıtı Savaş İstiyorum adlı oyunu 13 Şubat Pazartesi günü akşamı İstanbul’un Maltepe ilçesinde sahneleyecek. D100 Karayolu üzeri, Gülsuyu Sapağı’ndaki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun saat 19.30’da başlayacak. Genel sanat yönetmenliğini Abbas Kırçıl’ın yaptığı BİLKAR Tiyatro Topluluğu pazartesi akşamı sahnelenecek oyuna ilişkin son provalarını BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde sürdürüyor.

  Savaş İstiyorum’a Dair

Savaş İstiyorum, BİLKAR Tiyatro Topluluğu tarafından tasarlandı, yazıldı. Dekor ve kostümler ile birlikte yüzde 100 atölye çalışması bir oyun. Şair Halil Yeniöncülüğündeki BİLKAR Tiyatro Atölyesi ekibi tarafından kaleme alınan oyun özetle emperyalizmin halkları birbirine kırdıran hal ve tavırlarını sorguluyor. Bosnave Filistin dahil olmak üzere dünya üzerinde işlenen insanlık suçlarını ve savaşları hem emperyalist hem de sosyal bir duruş açısıyla sorguluyor. BİLKAR Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl yönetmenliğindeki oyunda Fatih Erdaş ve Derya Ağdaş da yönetmen yardımcılığı yaptı. Oyunun asistanı Emek Nalbant Şenel. İlk gösterimi 2015 yılının şubat ayında gerçekleşen oyunun son oyuncu kadrosu Fatih Erdaş, Derya Ağdaş, Emek Nalbant Şenel, Reyhan Sarıoğlu, Özgür Özbay ve Günay Sapapan adlı tiyatroculardan oluştu. Müzikte Okan Şenel görev üstlenirken serbest gazeteci Aktan Uslu da yardımcı oyuncu olarak küçük bir rol üstlendi ve gazeteciyi oynadı. BİLKAR büyük ilgi gören oyunu bu sezon da sahnelemeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.