Bilinç eksikliğini engelliler merkezi ile gidereceğiz

Bilinç eksikliğini engelliler merkezi ile gidereceğiz

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Beyazay Kocaeli’nin Z kuşağıyla anketindeki negatif sonucun toplumdaki bilinç eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. 2023’te hizmete girecek engelliler merkezinde hedefin birlikte yaşam olduğunu kaydetti

Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şubesi’nin Çayırova Belediyesi tarafından da desteklenen Engelli engelsiz birlikte yaşıyoruz” projesi kapsamında Çayırova Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Önyargıları yıkıyoruz semineri” etkinliğinde söz alan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, etkinliğin açılışında Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti tarafından kısmen paylaşılan anket sonuçlarını değerlendirdi. Çiftçi, Beyazay Kocaeli’nin Z kuşağıyla anketindeki negatif sonucun toplumdaki bilinç eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. 2023’te hizmete girecek engelliler merkezinde hedefin birlikte yaşam olduğunu kaydetti:

MİLLETİMİZ KADİRŞİNASTIR

 

1005-003.jpg

“Anket sonuçları bilgisizlikten, bilinç eksikliğinden kaynaklı. Yoksa vatandaşımız milletimiz kadirşinastır, fedakardır. Biz derneklerle birlikte biraz daha bilinçlenme noktasında çalışırsak, gayret gösterirsek inanıyorum ki sonuç alacağız.

MERKEZDE HEDEF BİRLİKTE YAŞAM

Çayırova’da engelliler merkezimiz yoktu. İlçemizde engelliler merkezi inşaatına başlamıştık. Yıl sonuna kadar inşaat çalışmaları bitecek. Önümüzdeki sene tefrişatını tamamlayıp hizmete açacağız. Buradaki hedefimiz birlikte yaşama keyfine varmaktır. İnşaatını bitirdiğimizde engelliler merkezimizde sadece engelliler olmayacak. Hep birlikte olacağız.”

YANLARINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Başkan Çiftçi sözlerine, “Hepimiz Rabbimizin yarattığı kullar olarak dünyada eşit ve adil bir şekilde yaşadığımız müddetçe huzur içinde oluruz. Bu bilinçle Rabbime hamdolsun, Furkan kardeşim daha çok destekten söz etti. Şüphesi olmasın. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu konularda engelli kardeşlerimize olsun, ihtiyaç sahibi kardeşlerimi olsun sonuna kadar kayıtsız şartsız her zaman yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu program vesilesiyle bir aradayız. Güzel bir çalışma olacak. Başından sonuna kadar da belli başlı bilinç oluşturma anlamında kaktı sunacağına inanıyoruz” diyerek başladı.

CUMHURBAŞKANIMIZI ÖRNEK ALIYORUZ

1004-003.jpg

Sosyal çalışmalarda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldıklarını kaydeden Çiftçi, “Cumhurbaşkanımız ülke yönetimine geldiği günden itibaren engelli bireylerimizin, kardeşlerimizin önündeki engellerin kalkması adına birçok çalışmaya imza attı. Hamdolsun bizler de genelde bu çalışmaları yaparak birlikte yol yürüyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Büyükakın’ın da bu konuya özel hassasiyeti ve ilgisiyle inşallah hep birlikte daha huzur içinde yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

Salondaki Çayırovaspor ve Çayırova Gümüşspor’un sporcularına atıfla, “Gençler, sporcular. Tekrarlıyorum, hepimiz birer engelli adayıyız. Doğru mu? Allah korusun. Kaza geçirsek, başımıza bir hal gelse ne olacak. Birlikte yaşama kültürünü ne kadar çok başarır, birbirimize aşılarsak bu anlamda daha çok huzurlu olacağız” diye konuştu.

Çiftçi sözlerini; “Hepinizi, milletimi, ilçemi çok seviyorum. Bu güzel programdan ötürü dernek yöneticilerine, Ankara’dan gelenlere, tüm konuklara teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel çalışmalarda, hedefe yürünecek projelerde birlikte olmak dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek tamamladı.

1001-005.jpg

 

Programa Gebze Teknik Üniversitesi Genel Sekreteri Nadir Yıldırım da nazik eşi Hüsnüye Yıldırım ile birlikte katıldı. Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi salona girişte hazirunu selamlarken Yıldırım ile de bu şekilde selamlaştı.

1003-003.jpg

-Soldan sağa- Bünyamin Çiftçi, KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak ve Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.