Bilim adamları bu proje ile yetişecek

Bilim adamları bu proje ile yetişecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘’Deneyerek Öğreniyorum Projesi’’ kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. ‘Fen, fizik...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘’Deneyerek Öğreniyorum Projesi’’ kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. ‘Fen, fizik ve kimya-biyoloji’’ laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanıldığı projenin tanıtımtoplantısı Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir BelediyeBaşkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıylagerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi geleceğimizin teminatı gençlerimize özel yeni vedeğerli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bilimdeteorikten pratiğe giden yol ‘’deneyerek öğrenmek’’ten geçiyor. Genç beyinlerin kitaplardaokudukları bilgileri, kendileri için özel olarak hazı r l a n a nlaboratuvarlarda deneyleryaparak öğrenmesi,yeni şeyler keşfetmesigerekiyor. Buradan yolaçıkan Kocaeli BüyükşehirBelediyesi, hayata geçirdiği‘’Deneyerek ÖğreniyorumProjesi’’kapsamında kent genelindeki74 okulumuza 91adet laboratuvar kuruyor.Geleceğin bilim insanlarınınyetişeceği laboratuvarlardan13 okulda 16tanesi tamamlandı.

“DENEY YAPMADAN ,UYGULAMADAN ÖĞRENİLMEZ”

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi;“Pratiğe dönüşmeyen,hayatta uygulanmayan bilgi aslayeterli bilgi değildir. Bilgi uygulanırsa, sahada yerini bulur ve pratiğe dönüşürse faydalı olur.Çalışmadan deney yapmadan uğraşmadanemek vermeden hiç birşey olmaz. Atatürk’ünifade ettiği gibi çağdaş medeniyetin önüne geçmekiçin çalışmak zorundayız.Deney apmak zorundayız. Mühendislerimizin ve öğrencilerimizin önünü açmak zorundayız. Geçlerimizin önünü açıp güzel imkanlar verirsek her konuda başarılı olurlar. En büyük sevincimiz sizlerin hayata güze hazırlanmanız ve güzel yetişmenizdir.”Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.