Belediyenin verdiği yeri soran CHP  “Ahlaksızlık terbiyesizlik” yapmış

Belediyenin verdiği yeri soran CHP “Ahlaksızlık terbiyesizlik” yapmış

Çayırova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı ikinci oturumunda CHP Grubu, Çağdaşkent Sosyal Tesisleri’nde belediyeye ait verilen dondurmacı yerini yine sordu. Çiftçi, “Terbiyesizlik, ahlaksızlık yapıyorsunuz” dedi

Çayırova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı ikinci oturumuna belediyeye ait Çağdaşkent Sosyal Tesisleri içindeki dondurma işletmesi damgasını vurdu. CHP Grubu ikinci oturumda bu sefer isim vererek konuyu gündeme getirirken CHP Grubu’na çok öfkelenen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, “Terbiyesizlik, ahlaksızlık yapıyorsunuz” şeklinde hakaret boyutunda yaklaşımlarda bulununca CHP Grubu toplantı sona ermeden salondan ayrıldı. CHP Grubu adına Halis Koç, dondurmacının AKP Çayırova Kadın Kolları Başkanı ve Çayırova Belediye Meclis Üyesi Seyhan Kutbay Dönmez’e verilip verilmediğini sordu. Başkan Çiftçi, bürokratına danışarak verdiği yanıtta mevzuata aykırı şekilde verildiği öne sürülen yerin Dönmez’e veya bir akrabasına kiralanmadığını söyledi ancak yerin kime verildiğine dair bilgilendirmede yine bulunulmadı.

 

SORUYU TEKRARLADILAR

 

CHP Grup Sözcüsü Halis Koç grubu adına gündem dışı söz alarak, Çayırova Belediyesi Çağdaşkent sosyal tesisleri amblemi altında, yazar kasa fişi kesmeden Maraş dövme dondurma işletmesini kimin çalıştırdığını, hangi ihale yöntemi ile verildiğini tekrarlayarak sordu. Koç, “Söz konusu ihale 3 yıl ve altında kiraya verilmişse Belediye encümenince, şayet 3 yıldan fazla süreyle kiraya verilmişse hukuken Meclis kararı ile verilebilir ve encümence ihale edilir. Bu yöntemlerin dışında kiralatmak hukuk dışıdır” dedi. Koç, söz konusu yerin Seyhan Kutbay Dönmez tarafından işletildiğine dair çeşitli kaynaklardan bilgi aldıklarını, bu bilginin doğru olup olmadığını Çiftçi’ye sordu.

 

TERBİYESİZLİK, AHLAKSIZLIK, ARTİSTLİK YAPMA!

 

Başkan Çiftçi yanıtına, “Görevimi nasıl yapacağımı ve tanımlamasını hiçbir şekilde sizden öğrenmem. En son öğrenilecek kişisiniz. Allah sizin zihniyetinize bu milleti düşürmesin” diyerek başladı. CHP Grubu’nun kendisine daha önceden de kimi tabirlerinden ötürü dava açtığını hatırlatan Çiftçi, “Halen terbiyesizlik, haksızlık yapıyorsunuz” dedi. CHP Grubu’ndan müdahale gelmesi üzerine “Müdahale etmeyin” diye uyarıda bulunan Çiftçi, “Terbiyesizlik, ahlaksızlık, artistlik yapma” diye devam etti. Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda, anılan yerin ihaleye verip verilmediğini bilmediğine dair bir söylemde bulunmadığını aktaran Çiftçi, “Olayı başkan yardımcımız (Sadettin Arıkboğa) söyledi. Hiçbir zaman hiçbir ihaleyi belediye başkanı takip etmez. Nasıl verildiğini takip etmez. Sizin zihniyetiniz takip eder kime verildiğini verileceğini, adrese teslimi siz çok iyi bilirsiniz” dedi. Ardından belediye bürokratlarından Osman Bey’e yönelen Başkan Çiftçi, yerin Dönmez’e veya bir akrabasına verilip verilmediğini sordu, “Hayır” yanıtı aldı.

Başkan Çiftçi’nin hakaretvari söylemlerini protesto eden CHP Grubu ise ek bütçeye dair görüşmeler onaya bağlanmadan salonu terk etti.

 

https://www.gebzehaber.net/belediye-sosyal-tesislerinde-sir-isletmeci-88853h.htm?fbclid=IwAR0EAmG0xXDZy4Yl0FeDC31_esguSs4fQVqrK6CZOX7bLhIX_oD4fgQGZ7M

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.