Belediye sosyal tesislerinde sır işletmeci!

Belediye sosyal tesislerinde sır işletmeci!

Çayırova Belediyesi’nin Çağdaşkent’teki sosyal tesislerinde belediye tabelası altında dondurma işletmeciliği açığa çıktı. CHP Grubu’nun önergesiyle gündeme gelen konuda fiş kesilmeyen işletmede, işletmecinin kim olduğu açıklanmadı

Çayırova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında Çağdaşkent’te belediyenin işleticiliğindeki sosyal tesislerdeki dondurma satışı gündem konularından birini oluşturdu. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ile Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa arasındaki diyaloglar meclis toplantısına damga vurdu.

Çayırova Belediye Meclisi’nde CHP Grubu sözcüsü Salih Işık grubu adına söz alarak yaptığı konuşmada Çağdaşkent Sosyal Tesisleri’nde kurulan dondurma standının fiş kesmediğini öne sürdü. Işık şunları kaydetti: “Çağdaşkent sosyal tesis önünde ‘Maraş Dövme Dondurması’ tabelasında üst solda ‘Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisleri’ yazıyor. Burayı belediyenin amblemi altında kim çalıştırıyor, encümenden mi ihale edildi, doğrudan teminle mi; açık ihale ile mi verildi?

PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÇALIŞANDA BİLMİYOR!

Çayırova Belediyesi Sosyal tesisleri amblemi üstte yazmasına rağmen; dondurma aldığımızda yazar kasa fişi verende yok. Maraş dondurmasının hesabını, girdisini nasıl hesaplıyorsunuz? Onu da anlamış değiliz… Yoksa birilerinin hesabına kaçak mı çalışıyor? Dondurma satana, ‘Amirin kim, memurun kim, patronun kim, kimin hesabına çalıştırıyorsun’ diye soruyoruz? Çalışan; ‘vallahi bende bilmiyorum’ deyip patronu sır gibi saklıyor. Madem ne çalışan, ne çalıştıran, ne de işi veren patronu tanımıyor, o zaman sorunun cevabını biz verelim halkımız da bilsin.

Çalışan da, çalıştıran da, işi paslayan da, Çayırova Belediyesi Sosyal Tesis sahasında resmî amblem taşıyan, kaçak çalışan ve vergiden muaf meşhur Maraş dondurmacısı kim? Belediye çalışanı mı, yandaş mı, meclis üyesi mi, kim? Evet, Argen firmasını denetleme yetkimiz yok ama herkes gibi bizim gözlemleme ve soru hakkımız var. Bu konuda Çayırova halkına karşı sorumluluğumuz var. Bu konuda sayın icra kurulu gereğini yapıp, meclise bilgi verecektir diye düşünüyorum.”

“BİR FİRMA”YA SEZONLUK KİRALANMIŞ

Işık’ın bu sözleri üzerine Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa’ya dönen Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, durumu sordu. İddialara cevap veren Başkan Yardımcısı Saadettin Arıkboğa, “Bilindiği üzere belediyeye ait sosyal tesislerimizi işletme iştirakler müdürlüğü adı altında, döner sermaye gibi bir müdürlük işletmektedir. Döner sermayenin olması sebebi ile bir takım alış ve satışlarında bazı kolaylıklar vardır.

Özellikle Çağdaşkent bölgesinde yaz aylarında geçtiğimiz yıllarda çok fazla ‘dondurma satılsın’ talebi aldık. Ama biz belediye sosyal tesisleri olarak bu işin başka bir uzmanlık alanı gerektirdiğini düşündük. Kendimiz bizzat girmedik, bir firmaya bahçede küçük bir yeri sezonluk olarak kiraya verdik, dondurmanın üzerindeki tabelada ‘Çayırova Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü sosyal Tesisleri ile anlaşmalıdır’ yazar. Durum bundan ibaret” dedi.

 

KEYFE KEDER Mİ VERİLDİ?

Çiftçi bunun üzerine, “Kiraya gelişi güzel mi, keyfe keder mi verildi?” diye sordu. Arıkboğa, “Müdürlük döner sermaye müdürlüğü olduğu için buna imkân var” diye yanıtladı. Çiftçi, “İhaleye neden çıkmıyor? İhaleye çıkmama noktasında bir sıkıntımız mı var? İhaleye çıktınız diye bize hesap mı sorarlar? Bir sezonluk ihaleye çıkabilirsin. Saadettin Bey kanun sana bu hakkı vermiş olabilir. İhaleye çıksak belki başka birileri de buraya talip olacak ve geniş yelpazede bir ihale olacak” dedi.

 

İhalesiz iş yapan Başkan Yardımcısı Arıkboğa, “Biz ihaleye çıkmayı düşündük aslında ama daha evvel hiç o şekilde bir şey olmadığı için katılımın olup olmayacağı belli değil, bu işin tutup tutmayacağı belli değil, 3 aylık bir sezon için bu sene aslında deneme amaçlı bunu yapmış olduk” dedi.

VİCDANİ DEĞİL. FESH EDİN!

Başkan Çiftçi, “İzahatı kanuni bulabilirim ama vicdanen rahat bulamam. Açık ve net. Ben bunu doğru bulmam. Saadettin Bey orayı fesh et. Adam daha resmiyete girmemiş, böyle bir dünya yok. Hemen en kısa zamanda ihaleye çıkın. Bu da kayıtlara geçsin. Vicdana rahat gelecek bir noktaya gelsin. Benim bundan yüzeysel haberim var. Vatandaşların talebi olduğu söylendi. Dondurma işine girmek belediyemize külfetti, bize ekstra maliyet getirecekti, biz bunu uygun karşıladık ama tekrar değerlendirilsin” diye konuştu.

AKP’Lİ BİR MECLİS ÜYESİNİN ADI GEÇİYOR

 

Öte yandan söz konusu yerin AKP’li bir belediye meclis üyesine pas edildiği konuşuluyor. Ancak resmiyette gözükmediği için bu iddia henüz doğrulanamıyor. Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa’nın da Çiftçi’ye verdiği yanıtlarda, CHP Grubu’nun sorusuna rağmen dondurmacının kimin tarafından işletildiğine dair bilgilendirmede bulunmaması iddiaları güçlendiriyor. Bilindiği üzere kanun gereği bir belediye meclisinin gerek görev yaptığı sürece, gerekse görev süresinden sonra uzun bir süre, belediyeden rant getirecek şekilde iş alması uygun değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.