Bayramoğlu Ada’da ağaçlar motif açacak

Bayramoğlu Ada’da ağaçlar motif açacak

Darıca Bayramoğlu Ada’da pandemi yasakları ile birlikte Semiha Günal öncülüğünde oluşan dayanışma ekibi başta yaşlılar olmak üzere ihtiyaçlara hızır gibi yetişti. Ekipten motif grubu da türerken nisanda 10 ağacı motiflerle süsleyecekler

bayramoglu-ada-2.jpg

Türkiye’nin birçok yerinde uygulanan ve giderek yayılan ağaçların motiflerle süslenmesi etkinliği Darıca, Bayramoğlu, Ada içinde de hayat bulacak. Pandemi yasaklarının başlamasıyla birlikte başta yaşlılar olmak üzere vatandaşların ekmek, balık, et, süt gibi ihtiyaçlarını karşılamak için gruplar oluşturan ve onlara öncülük eden Semiha Günal süreç içinde 150 kişiye kadar ulaşan dayanışma ekibinde ağaçların, çöp bidonlarının ve aydınlatma direklerinin de motiflemesinin gündeme geldiğini söyledi.

Günal, “15 kişinin konuya hevesle, mutlulukla yaklaştığını gördük. Bir ağaç süsleme konusu dahi 15-20 kişiye coşku getiriyorsa hayata, uygulamaya getirilmelidir” dedi. Günal ağaçlara uygulanacak motiflerin üretim çalışmasının sürdüğünü kaydedip nisan ayında projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Günal ada içinde dayanışma grubu çalışmalarının merkezine sadece insanı alarak devam ettiğini dile getirdi.

 

 agac-yumusak.jpg

Bayramoğlu Ada sakinlerinden Semiha Günal dayanışma ekibinde yer alan bölge esnaflarından Arzu Yaşmi ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.