Bakan Varank, Gebze’ye TOGG ile geldi

Bakan Varank, Gebze’ye TOGG ile geldi

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finallerine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank alana makam aracı TOGG ile geldi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST çerçevesinde düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması finalleri 10-13 Nisan 2023 tarihleri arasında Bilişim Vadisinde gerçekleştirildi. Özgün Araç ve Hazır Araç kategorisi olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl toplamda 471 takım başvuruda bulundu. Bu takımlardan hazır araç kategorisinde 8, özgün araç kategorisinde ise 23 takım olmak üzere toplam 31 takım finale kalmaya hak kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank alana TOGG marka makam aracıyla geldi. Basın mensupları açıklamalarda bulunan Bakan Varank, "Burası, Türkiye’nin teknoloji inovasyon üssü. Bu araçların birçok geliştirilme aşaması burada gerçekleştirildi.

“KOCAELİ’NİN BU ARACA BÜYÜK KATKILARI VAR”
Üretimi Gemlik Bursa’da yapılsa da Kocaeli’nin bu araca büyük katkıları var. Buraya TOGG ile geldik. Gerçekten bu gurur bizim için çok önemli. Bu aracı önce Azerbaycan Cumhurbaşkanımıza teslim ettik. Ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e teslim ettik. Bakan arkadaşlarımız makam aracı olarak kullanmaya başladılar. Mutluyuz. İnşallah Türkiye’yi yüksek katma değerli teknoloji üreten ülke haline getirmekte kararlıyız. İnşallah bugün yarışmamızda, genç arkadaşlarımızın geliştirdiği teknolojileri göreceğiz. Otonom teknolojilerde lise, üniversite çağındaki arkadaşlarımız neler yapmışlar, beraber izleme fırsatımız olacak" diye konuştu.
Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.