Baba destek eğitimini tamamlayıp  sertifikayı çocuklarından aldılar

Baba destek eğitimini tamamlayıp sertifikayı çocuklarından aldılar

AÇEV’in Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu’nda düzenlediği Baba Destek Eğitimi programını tamamlayan babalar sertifikalarını çocuklarının ellerinden aldı

 Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu’nda AÇEV’in ebebeyn eğitim programı olan (BADEP) Baba Destek Eğitimi programına katılan gönüllü babalara eğitime katılım sertifikaları Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü Erdoğan Tali’nin de katıldığı programda dağıtıldı. 13 hafta süren Baba Destek Eğitimine (BADEP) katılan babalar belge törenine aileleri ile birlikte katılım sağladılar. Babaların belgelerini çocuklarının elinden almaları törene ayrı bir güzellik kattı. Programda babalar Tuncay Yalçın, Rıza Sazak, Ekrem Özdaş, Besim İnan, Enver Erata, İbrahim Yıldırım, Haluk Koç, Murat Çakır, Muhammed Yücel, Halil İshakoğlu ve Remzi Ekinci’ye sertifika verildi.  

 

EĞİTİMİN PARÇASI OLDUK

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğretmenlerinden Cahit Canan eğitime dair düşüncelerini şöyle ifade etti: “Çocuğun anne ve babasıyla etkileşimini kaliteli hale getirmek, anne ve babaların ebeveynlik rolünün güçlendirilmesinin çocukların tüm gelişim aşamalarını olumlu etkileyeceği sorumluluğu ve çabasında olan AÇEV  ( Anne Çocuk Eğitim Vakfı) 10 yılı aşkın süredir Baba Destek Programı ile babalarımızın ebeveynlik rolünü güçlendirmeye çalışmaktadır.  Bu eğitimin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum.”

BABANIN ROLÜ VE ÇOCUĞA ETKİSİ

Okul Müdürü Erdoğan Tali ise okullarında Baba Destek Programına dair çalışma yapan Öğretmen Cahit Canan’a teşekkür edip şunları kaydetti:  “Baba Destek Programı’nda, babanın rolü, önemi ve çocuğa etkisi; aile tutumları, çocuğun davranışlarını kabul etme ve etkin dinleme, beden dili, olumlu disiplin yöntemleri, çatışma çözme yöntemleri, çocuğun gelişim özellikleri, bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimi, çocuğa kitap okuma ve çocukla geçirilen zamanın önemi, çocukla oyun gibi konular işlenmiştir. Babalarımızın eğitime katılması okul idaresi olarak bizi mutlu etmiştir.”

 

BABALARDAN TEŞEKKÜR

 

Programa katılan babalardan Tuncay Yalçın,  “Bir baba olarak bizler babalarımızdan öğrendiğimiz kadar ve kişisel olarak elde ettiğimiz bilgilerle babalık yapmaya çalışıyorduk. AÇEV’in açmış olduğu Baba Destek Kursu ile daha bilinçli babalar olarak ailemizdeki ve toplumdaki rolümüzü gerçekleştireceğiz. Bu olanağı sağlayan başta öğretmenimiz Cahit Canan olmak üzere, emeği geçen okul idaresine teşekkür ederiz” dedi.

Babalardan Rıza Sazak ise, “BADEP kursu bize farkındalık yarattı. Bu eğitimin düzenlenmesinde çabası olan başta Cahit Canan olmak üzere AÇEV ailesine teşekkür ederim” diye konuştu.

Babalardan Besim İnan ise şunları kaydetti: “Eğitimin yaşı yoktur düşüncesindeyim. Çocuklarımla daha kaliteli zaman geçirmenin yöntemlerini öğrenmek için bu eğitime katıldım. İyi ki de katılmışım. BADEP’ in ilk baba öğrencileri olarak Cahit Canan hocama ve AÇEV ailesine teşekkür ederim”

 

AÇEV’E DAİR

 

Anne Çocuk Eğitim Vakfı, 1993 yılında Prof. Dr. Sevda Bekman'ın yaptığı bilimsel bir araştırma projesinin devamlılığını sağlamak amacıyla kurulmuş olan bir vakıftır. Vakfın kuruluş amacı anneler ve çocukları eğitmektir, ancak bugün bu amacını aşarak babalara, çocuksuz kadınlara ve ailelere de eğitimler vermektedir.

 

birarada-037.jpg

 

grup-001.jpg

 

program-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.