Aziz Nesin, 107’nci yaşında anıldı

Aziz Nesin, 107’nci yaşında anıldı

20 Aralık 1915’te dünyaya gelen ve 80 yılda 110 eser kaleme alan Aziz Nesin, doğumunun 107’nci yılında Çayırova Özgürlük Mahallesi Semt Evi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı

Kurulduğu günden buyana çeşitli etkinliklerle çalışmalarına devam eden Çayırova Özgürlük Semt Evi, “Aziz Nesin ve Aydınlanma Mücadelesi” adıyla bir söyleşi gerçekleştirdi. Açılış konuşmasında söz alan Semt Evi yöneticilerinden Ufuk Uzar ülkemizi tarikatlara teslim etmemek için laiklik ve aydınlanma mücadelesinin çok değerli olduğunu bildirerek, Aziz Nesin’in ülkemizin aydınlanma ve laiklik mücadelesinde en önemli isimlerden biri olduğunu bildirdi.  

 AYDINLANMA VE EMEK MÜCADELESİ İÇİN

Etkinlikte söz alan gazetemiz yazarlarından Halil Yeni, Çayırova'da aydınlanmanın ve emek mücadelesinin yaygınlaşması için böyle bir semt evinin açılışında emeği geçen herkese teşekkürle başladı. Halil Yeni, Aziz Nesin'in hayatından kesitler sunarken, Nesin'in aydınlanma mücadelesini de anlattı.

HER DÖNEM HEDEF OLDU

 “Eserleri yurt içinde ve yurtdışında edebiyatçılar ve okurlar tarafından beğeniyle karşılanan, ülkenin ve dünyanın en büyük edebiyat, güldürü ödüllerine layık görülen, uluslararası toplantı ve söyleşilere davet edilip dünyada hayranlıkla okunan bir yazar ülkesinde her dönem siyasilerin hedefi oldu. Ama o yaşamı boyunca 110 eser kaleme alarak Nazım Hikmet’ten sonra dünyada en çok tanınan Türkiyeli yazarlardan biri oldu.’’ 

 

MÜCADELEDEN HİÇ VAZGEÇMEDİ

 

Aziz Nesin’in hayatından ve siyasi mücadelesinden kesitler sunan Halil Yeni onu anmanın çok değerli olduğunu dile getirerek, “Aziz Nesin her dönem aydın olanın sorumluluğunu yerine getirdi. Halkın dertlerini mizah yoluyla, öyküleriyle ya da şiirleriyle seslendirdi. Bir ülke geleneği olarak çeşitli susturma çabalarına maruz kalsa da karanlık güçleri korkutmaktan, tüm baskı ve engellemelere rağmen mücadele etmekten vazgeçmedi” dedi.  

 

Etkinlik çay eşliğinde yapılan karşılıklı sohbetlerle sona erdi. 

 

301-003.jpg

Semt Evi yöneticilerinden Ufuk Uzar, Halil Yeni’nin konuk olduğu söyleşide çalışmalarına dair bilgilendirmede bulundu.

 

302-006.jpg

Çayırova Özgürlük Semt Evi’ndeki etkinliğe ilgi yoğun oldu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.