AVM'lerde farkındalık çalışması

AVM'lerde farkındalık çalışması

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bazı AVM'lerde stant açılarak bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirildi

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünce, 3-9 Eylül günlerini kapsayan Halk Sağlığı Haftası nedeni ile Kocaeli’de faaliyet gösteren bazı AVM' lerde stant açılarak bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Stantta ayrıca sağlıklı hayat merkezlerinin tanıtımı ve işleyişiyle ilgili bilgilendirmeler de yapıldı. Ana teması ‘Kronik hastalık tarama ve izlemleri’ olan etkinlik süresince, sağlık çalışanları kurulan stantlarda vatandaşlar, konusunda uzman sağlık profesyonellerince kronik hastalıklarla ilgili olarak tarama ve izlemlerin önemi konusunda bilgilendirildi.

 

BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULDU

Stantta görevli hekim, diyetisyen, psikolog ve hemşireler, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, kronik hava yolu hastalıkları, obezite, sağlıklı beslenme ve haraketli hayat, sağlıklı yaşlanma, tuz kullanımı, sigara bırakma, akılcı ilaç, diş sağlığı konularında vatandaşlara çeşitli bilgilendirmelerde bulundular. Ölçümler sonucunda bazı vatandaşlar ise tarama ve izlemlerini yaptırmaları için aile hekimleri ve sağlıklı hayat merkezlerine yönlendirildi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz ve Başkan Yardımcısı Dr. İrfan Kaynar, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği çalışmaları yerinde görmek amacıyla standı ziyaret ederek, stantta görevli sağlık personellerine görevlerinde kolaylıklar dilediler.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.