Artvinli girişimci Gebze’den Türkiye’ye bağışıklık güçlendiriyor

Artvinli girişimci Gebze’den Türkiye’ye bağışıklık güçlendiriyor

Aslen Artvin eşrafından olan genç girişimci Özgür Yaşar, Kafkas arıları tarafından bitkilerin üzerinden toplayıp propolise dönüştürdüğü maddeyi Gebze’nin Adem Yavuz Mahallesi’ndeki işletmesinden Türkiye’ye pazarlıyor

** Propolisin hammeddesi, bitkilerin kendilerini dış tehditlerden korumak için ürettiği madde. En kaliteli çeşidini Kafkas arıları topluyor. İnsanlar için de oldukça önemli bir bağışıklık kaynağı olan ürünü Özgür Yaşar şimdi tüm Türkiye’ye pazarlıyor

 

1-kantaron-krem.jpg

 

 Bitkilerin kendilerini dış tehditlerden korumak için ürettiği ve arılar tarafından propolise dönüştürülen madde, insanlar için de oldukça önemli bir bağışıklık kaynağı.  Bu maddenin kaliteli bir çeşidi ise özel bir ırk olan Kafkas arıları tarafından toplanıyor.

Aslen Artvin eşrafından olan genç girişimci Özgür Yaşar, Kafkas arıları tarafından bitkilerin üzerinden toplayıp propolise dönüştürdüğü maddeyi Gebze’nin Adem Yavuz Mahallesi’ndeki işletmesinden Türkiye’ye pazarlıyor. Propolisin hammeddesi, bitkilerin kendilerini dış tehditlerden korumak için ürettiği madde. En kaliteli çeşidini Kafkas arıları topluyor. İnsanlar için de oldukça önemli bir bağışıklık kaynağı olan ürünü Özgür Yaşar şimdi tüm Türkiye’ye pazarlıyor.

Propolis, arı kolonilerinin devamlılıklarını sağlayan bir ‘doğa mucizesi’ olduğu kadar insan sağlığı için de oldukça etkili bir madde. Tıpkı kendilerini dış tehditlerden koruyan bitkiler ve arılar gibi, insanlar da propolisle bağışıklıklarını güçlendirebiliyor. Pek çok uzman, propolisin bağışıklık sistemini uyarıcı ve düzenleyici etkisi nedeniyle kullanılmasını tavsiye ediyor.

Özel bir arı ırkı olan Kafkas arıları ise ürettikleri propolisle de ayrışıyor. Zira Artvin’deki bitki çeşitliliği 2700 civarında ve Propolis için bitki çeşitliliği oldukça önemli. Aria Propolis adlı girişim, Artvin vadilerinde yaşayan arıların ürettiği propolisi, sürdürülebilir bir anlayışla, topluma uygun fiyatlarla sunmak için kısa bir zaman önce yola çıktı.

Aria Propolis’in kurucusu Özgür Yaşar, “Aria Propolis olarak dünyanın en iyi propolis toplayıcı arı ırkı olan Kafkas arılarının, Artvin’in eşsiz vadilerinden taşıdığı ham propolisi büyük bir titizlikle topluyoruz. ISO 22000 belgeli tesislerimizde maksimum biyolojik değeri ortaya çıkaran tekniklerle özütleyerek insan vücudunun sindirilebileceği, tüketilmesi kolay bir forma dönüştürüyoruz” diyor.

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE KATKI SUNUYORUZ”

 

“Üretici-değer-paylaşım” ilkesini benimsediklerini ve bu işi uzun yıllardır bir aile geleneği olarak yaptıklarını dile getiren Yaşar, erişilebilir fiyatlandırmanın önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürüyor.

“Arıların korunması ve çoğalmasını sağlamak için yerel arıcılığı ve arıcılığı desteklemek gerektiğinin farkındayız. İşimizin tüm öznelerinin daha yüksek fayda sağlamasını hedefliyoruz. İlkemizde arılar ve yerel arıcılar üretici tarafı ifade ederken, ham propolisin işlenip insanların fayda sağlayacağı ürünlere dönüştürülmesi süreci ise bizim için en büyük değerdir. Sürdürülebilir ve erişilebilir fiyatlandırma ile herkesin bu değerden faydalanabilmesini arzu ediyor, toplumsal paylaşım sistemine elimizden geldiğince katkı sağlıyoruz. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak elde ettiğimiz değeri paylaşmayı sorumluluk olarak alıyoruz.”

Aria Propolis’in ürünlerine, www.ariapropolis.com.tr sitesinden ulaşılabiliyor.

 

2-isirgan-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.