Arı yetiştiricileri ilkleri KO-MEK’te öğreniyor

Arı yetiştiricileri ilkleri KO-MEK’te öğreniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), meslek ve sanat kurslarının yanı sıra tarıma yönelik verdiği eğitimlerle de ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), meslek ve sanat kurslarının yanı sıra tarıma yönelik verdiği eğitimlerle de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tıbbı aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği, meyve ağaçlarının bakımı ve budaması gibi tarıma yönelik önemli alanlarda eğitim veren KO-MEK, arı yetiştiriciliği branşı ile de hem istihdama hem de tarıma destek vermeye devam ediyor. 

 

EKONOMİYE KATKI KALBE HUZUR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin de son dönemde önemli ölçüde desteklediği alanlardan biri olan arı yetiştiriciliği branşında verilen eğitimler hem vatandaşa hem de ülkeye önemli katkı sunuyor. Arıcılıkla ilgilenen bir vatandaş, bir yandan ekonomisine katkı sunarken diğer yandan doğa içindeki huzur sayesinde ruhuna katkı sunmuş oluyor. 

 

HEM TEORİK HEM UYGULAMALI EĞİTİM

KO-MEK Arıcılık Branşında kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor. Kursiyerler öncelikli olarak teorik eğitimden geçiyor ve bu kapsamda kendilerine Arı Irkları, Türkiye ve Dünyada Arıcılık, Arı Hastalıkları, Ana Arı ve Arıcılıkta kullanılan ekipmanlar öğretiliyor. Ardından sahaya inilerek uygulamalı eğitime geçiliyor.

 

RUHA DA İYİ GELİYOR

Arıcılık, ekonomik getirisinin yanı sıra insana verdiği ruhsal dinginlik ile de ayrı önem taşıyor. Arıcılıkla ilgilenen bir vatandaş haftanın en az iki günü doğanın içinde kendisine vakit ayırma şansı yakalıyor. Tarla ya da sermaye istemeyen bu uğraş, söz konusu kolaylıkları nedeniyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.