Antika meraklılarını mekanına davet etti

Antika meraklılarını mekanına davet etti

Emekli elektrik teknisyeni Adem Yüksel, Gebze’nin Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki işyerini kapattıktan sonra hobi olarak başladığı antika ile süsleyip zenginleştirdi. Yüksel tüm antika meraklılarını mekânına davet etti.

Kapattığı işyerinde mekanı bir merakla başladığı antikacılık sonrası Türkiye’nin eski yıllarını ve alışkanlıklarını anımsatan Adem Yüksel, tüm antika meraklılarını mekanına davet etti.

10 yaşından beri Gebze’de yaşayan Adem Yüksel, altı yıl boyunca Mutlu Akü’de çalıştı. Ardından piyasaya yönelik elektrik teknisyenliği yapıp emekliye ayrıldı. Osman Yılmaz Mahallesi, Kadıoğlu Caddesi, No: 27 adresinde kendisine ait 12 metrekare büyüklüğündeki işyerini kapattıktan sonra antikacılığa merak saldı. Almanya’dan babasının getirdiği Philips marka plak çaları edinmesiyle başlayan merak köyünden, Ankara’nın Nallıhan İlçesi’ne bağlı Beyalan Köyü’nden getirdiği eski araba tekerliği, ip çanağı ile sürdü. Gerek internet üzerinden gerekse Ankara Beypazarı’ndan edindiği çeşitli alet edavat ile devam etti. Eski kasetler, plaklar, film afişleri ile bulunduğu mekanı daha da zenginleştirdi. TRT 1’in fenomen dizisi 80’lerin bir bölümünde eski bir teybi kullanıldı.

TİCARİ DEĞİL HOBİ AMAÇLI
Antika eşya koleksiyonunu ticari olarak değil tamamen hobi amaçlı yaptığını, herhangi bir ürün satışı gerçekleştirmediğini kaydeden Adem Yüksel, “Meraklı gençler sosyal medyadan gördükten sonra buraya gelip incelemede bulunuyor. Çekim yapıyor. Eski kaset ve plaklardan şarkıları dinliyor. Bu ilgi beni de çok mutlu ediyor. Merak eden, ruhunu dinlendirmek isteyen herkesi mekanımda ağırlamaktan ben de haz duyuyorum” dedi. Adem Yüksel; Osman Yılmaz Mahallesi, Kadıoğlu Caddesi, No: 27 adresindeki yerine antika meraklısı herkesi beklediği sözlerine ekledi.

TUĞÇE YAKICIantika-2-1.jpgantika-5-1.jpgantika-1-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.