Anne sütünün önemi anlatıldı

Anne sütünün önemi anlatıldı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi Anne Sütünün Teşviki Ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı Eğitimi gerçekleştirildi.

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinasyonunda yürütülen ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çalışmaları kapsamında; aile hekimleri, aile sağlığı elemanları ve ilçe sağlık müdürlüklerinde görevli toplam 44 hekim ve sağlık çalışanına "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’ eğitimi Kocaeli Valiliği TÜİK Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda verildi. Eğitimde; Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi'nden Ebe Özlem Demiral ve Ebe Nihan Özdemir Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimcisi olarak görev aldı.

 

UNICEF İŞBİRLİĞİNDE

1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Bu programın temel amacı “bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesi devam ettirilmesi” ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlamasıdır.

 

egitim-1-003.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.