Anayasayı çiğneyene koruma koruyana tutuklama isteği

Anayasayı çiğneyene koruma koruyana tutuklama isteği

İspanya’da diktatörlük döneminde palazlanan Baldur, Çayırova'daki fabrikasında Anayasamızı grev kırmaya çalışarak da çiğnedi, kolluk güçlerimizce korundu. Anayasa’yı koruyan beş emekçinin ikinci gözaltısında tutuklanma istendi. Adli kontrolle “yetinildi!

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in önceki cuma günü EMEP Gebze İlçe Örgütü’ndeki basın toplantısında anlattığı şekliyle..

 

https://www.gebzehaber.net/gebze-ve-kocaeli-halki-baldur-grevinin-arkasinda-durmali-69313h.htm

İspanya’nın Franco tarafından tek parti ve tek adam döneminde diktatörce yönetildiği yıllarda sistemin desteğiyle büyüyen firmalarından Baldur..

Çayırova’daki fabrikasında BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin yetkiyi resmen almasının ardından önce beş çalışanı 25/2’nci maddeden kovdu. Üstelik bunu, “Pandemi dönemi işçi çıkartma yasağı” sürecinde gerçekleştirdi.

İşçilerin direnişinin sürdüğü günlerde, haberleştirmek için gittiğimiz süreçte biz de tanık olduk ki, eleman alımı için başvuru kabulünü sürdürdü.

Greve çıkılan günün dördüncü saatinde Anayası’yı bir kez daha çiğneyerek içeriyi 15 kadar işçi sokarak grev kırıcılığı yaptı.

Bu süreçte hakkında en ufak bir soruşturma olmayan ve ola ki varsa da kamuoyuna duyurulmayan Baldur’da grev günü grev kırıcılığına karşı koyan; sabah 05.00 sularında gözaltına alınan BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile direnişteki işçiler Erkan Kaya, Serkan Yolcu, Soner Aygün ve Levent Kılıç gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Aydın ve arkadaşları tekrar gözaltına alınıp tutuklanması talebiyle Gebze Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. İki ay süreyle adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.