Akbük’e mutlaka gelin. Lahmacun hala 20 lira!

Akbük’e mutlaka gelin. Lahmacun hala 20 lira!

Gebze'li Güçlü Aydoğdu; Didim Akbük’e yerleşme hikayesi ve gerekçeleri ile 23 yıldır üstelik yatırımlarla sürdürme gerekçesini anlattı: 15 kilometrelik koyunun her yerinde yüzülecek Akbük’e mutlaka gelin. En azından lahmacun hala 20 lira iken...

Envayi çeşitleriyle kebap; vazgeçilmez alışkanlığımız. Öyle ki ve de örneğin; bir sahil ilçesi olan Didim’de ve Altınkum Mevkii’nde özel sektöre ait bir balıkçı restaurantı dahi olmamasına karşın kafe restaurant türü hemen her işletmenin –göz kararıyla- en az ikisinden biri; kebap ve türevleri üzerine..

Tatili çok seven, yurt dışında bazı ülkelere giderken kendi deyimiyle, yurt içinde gidilmedik yer neredeyse bırakılmayan Güçlü Aydoğdu; 1999’dan beri süren Didim, Akbük macerasını mektup tadında yazdı. Fiyat politikasını da yine bir kebap türü üzerinden lahmacunla verdi ve, 15 kilometrelik koyunun her yerinde yüzülecek Akbük’e mutlaka gelin. En azından lahmacun hala 20 lira iken” dedi:

 

HER SENE DEĞİŞİM

Akbük sadece denizi ile değil, doğası ve havası ile de tercih sebebi haline gelmiş olup, her geçen gün artan yoğun bir talep ile karşı karşıya kalmaktadır. Artan bu talep, beraberinde yeni villalar, yeni tatil siteleri ve yeni ticari işletmelerin oluşumunu sağlamaktadır. Çocukluğumdan beri Akbük’e aralıksız her sene muhakkak geldim ve bu zamana kadar Akbük’ün artan bu hızlı gelişimi karşısında şaşırmadığım bir sene dahi olmadı.

Akbük’ün bu kadar hızlı gelişmesinin bir diğer sebebi de  İzmir, Kuşadası ile Bodrum, Marmaris gibi alışılageldik büyük tatil bölgelerinin arasında sıkışıp kalmış bir koy olmasıdır. Bildiğiniz üzere bu tatil bölgelerini tercih etmeniz durumunda hem yeme içme hem de konaklama ve hizmet alma konusunda fahiş fiyatlar ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Örneğin Bodrum’da her yaz sezonu öncesi gündem olan 50 liradan 400 liraya kadar uzanan meşhur lahmacun fiyatları malumunuzdur.  Akbük’de lahmacunu hala 20 liraya yiyebilme şansınız bulunmaktadır, ya da isim yapmış plajlarda yüksek ücretler ödedikten sonra ciddi bir kalabalığın içinde denize girmek yerine,  aileniz ile koy boyunca uzanan ağaçların altında sakin bir şekilde tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Fakat artan nüfus ve tatilci potansiyeli, koyun diğer kısımlarında da her geçen gün yeni yapılaşmaların ve ticari işletmelerin önünü açmaktadır.

Geçtiğimiz yıllarda Belçika, İtalya, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda gibi dünyanın bazı ülkelerine seyahat etme ve tatil yapma fırsatım oldu ancak, Ülkemizde ki ekonomik şartları göz önüne aldığımızda bir yurt dışı seyahati yapmanın artık imkânların çok ötesinde olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Türkiye’de de tatil bölgesi olarak gezmediğim yer kalmadı diyebilirim. Bu yüzden cennet ülkemizin bu güzel köşesini tanımak ve ekonomik bir tatil yapmak isteyen herkesi bekleriz…

En azından lahmacun hala 20 lira iken ????

 

apollon.jpgApollon Tapınağı’nda

 

pamukkalede.jpg2015 yılında, Pamukkale’de

 

1-055.jpeg

 

7-029.jpeg

 

9-020.jpeg

 

11-005.jpeg

 

**

KİMDİR

 

1988 yılında memleketi Gebze’de dünyaya geldi.

Yüksek tahsilini bilgisayar mühendisliği ve işletme üzerine yaptı.

Türkiye’nin öncü kuruluşlarından birinde 9 yıldır pazarlamacı olarak görev yapıyorum.

Aylin Aydoğdu’nun eşi. 10 aylık Ata Aydoğdu ve 5 yaşındaki Ege Aydoğdu’nun babası.

 

kimdir-001.jpeg

**

 

Eniştem ve teyzem

yazlık alınca başladı

 

 

“Didim/Akbük maceramız; eniştem Hulki Acar aracılığı ile teyzem Şükran Öztürk’ün 1999 senesinde Akbük’den yazlık alması ile başladı. Biz, hep beraber tatil yapma anlayışına sahip olan bir aile olduğumuzdan,  Akbük, o saatten sonra bizim de tatillerimizi değerlendirdiğimiz bir bölge haline geldi. Tatillerimizi geçirdiğimiz bu zaman sürecinde Akbük’ün altında yatan gelişim potansiyeli bizlerde yatırımlarımızı bu bölgeye yapma anlamında bir farkındalık oluşturdu. İlk evimi 2012 senesinde aldım ve ilerleyen yıllarda da yatırımlarımı geliştirdim.”

 

dugun-001.jpgGüçlü Aydoğdu eşi Aylin Hanım ile hayatını 2014 yılının ekim ayındaki düğünde birleştirdi. Eniştesi Hulki Acar ve geniş ailesiyle, düğünün özçekimli bir karesinde.  

 

**

Denize nerden gireriz diye sormayın

 

“Size biraz Akbük’den bahsedeyim; Aydın’ın bir ilçesi olan Akbük, tatil için çokça tercih sebebi olan Didim’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. 15 kilometre uzunluğunda muhteşem bir koya sahip olan Akbük’te; ‘Denize nerden girebiliriz?’  diye soru asla yoktur. Koy boyunca aracınızı istediğiniz yerde kenara çekebilir ve o tertemiz sular ile buluşabilirsiniz.”

 

koy-001.jpg

**

En bilinen plajı Sahte Cennet’tir.

 

Beach club işletmeleri

yıkmayacaklardı

Geçtiğimiz yıllarda Sahte Cennet bölgesinde şezlong şemsiye ve yeme içme gibi ihtiyaçların bir arada karşılandığı Beach Club işletmeler vardı. Kısa süreli tatillerinde bu hizmetleri alarak rahat bir tatil geçirmek isteyen tatilcilerin vazgeçilmez durağıydı, akşamları canlı müzik olan bu işletmelerin alınan karar ile faaliyetleri durduruldu, sahildeki iskeleleri de yıkıldı. Fiyat anlamında da yakın tatil bölgeleri olan Bodrum ve Kuşadası’na göre çok ama çok hesaplı olan bu işletmelerin faaliyetine son verilmesi bizi ve diğer tatilcileri oldukça üzdü.

 

plaj.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.