Afrin harekatında son durum: "Teröristlerin canı fena yandı"

Afrin harekatında son durum: "Teröristlerin canı fena yandı"

Afrin'deki 'Zeytin Dalı' harekatı 3. günde devam ediyor... Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü...

Afrin'deki 'Zeytin Dalı' harekatı 3. günde devam ediyor... Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dün akşam itibarıyla terör örgütü kontrolündeki 11 köyü ele geçirdi. Üç koldan Afrin'e giren birlikler güvenlik ilerleme hatları oluşturdu. Peki Afrin harekatında son durum ne? İşte dakika dakika Afrin'de yaşananlar...

11:00 NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller Türkiye'ye geldi. Açıklamada, "Ülkemizi ziyaret etmekte olan NATO Genel Sekreter Vekili Rose Gottemoeller’in Bakanlığımızda Bakan Yardımcımız Büyükelçi Ahmet Yıldız, Sayın Müsteşarımız ve Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener ile görüşmeler gerçekleştirmesi öngörülmektedir" denildi.

09.55 Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten top atışları yapılıyor.

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN CANI YANDI'

09:33 Sınırda harekatı takip eden güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, hurriyet.com.tr'ye dün Kilis ve Reyhanlı'ya yönelik düzenlenen saldırıları yorumladı. Ağar, terör örgütünün Grad ya da Katyuşa tarzı füzeler attığını değerlendiriyor. Ağar, "YPG-PKK, daha önce de Katyuşa ve Grad füzeleriyle saldırdı. Peki bunları neden yapıyor? Terör örgütü canı fena yandığı için mücadeleyi manipüle etmek için yapıyor. DEAŞ'ın da benzer refleksleri oldu. Bu durum harekatın ne kadar elzem olduğunu gösteriyor. Terör örgütlerinin ilk tahrik olduğunda, ilk fırsatı bulduğunda Türkiye'yi hedef alacağını gösteriyor. Bu saldırılar, şu ana kadar yapılan harekatın canlarını yaktığını, bu nedenle sivil hedeflere saldırdıklarını gösteriyor. Örgüt aynen geçmişte olduğu gibi her an sivillere saldırma potansiyeli taşıdığını gösteriyor... Katyuşa ve Grad'ların menzilleri havana göre çok daha uzun. Grad'larda füze motoru olanların menzili daha da artıyor."

"Türk Silahlı Kuvvetleri dağlık bölgeleri ele geçirmek istiyor. Orada DEAŞ varlığı da var. Dağlık alanlar temizlenirse terör tehlikesi azalır. Buralar ele geçirilirse harekat kolaylaşacak. Hem de terörün Türkiye'ye karşı ürettiği tehdidi ortadan kaldıracağız. Uçakların saldırıları derinlikli olarak devam ediyor. Hava akınlarının hem şu anki harekata yönelik boyutu var, hem bundan sonraki harekata etkisi var. Derinlikli harekatla terör örgütünün ikmal yolları, cephanelikleri, örgütün eğitim alanlarının yanı sıra var olduğu alanlar da vuruluyor. Harekatı doğrudan etkileyen örgüt hedefleri de vuruluyor. Yapılan çatışmalarla örgütün görünmeyen hedefleri de tespit edilip vuruluyor. Mehmetçik kendi canını ortaya koyarak ilerliyor, ilerledikçe yeni terör hedefleri de tespit ediliyor ve anlık olarak vuruluyor."

'BUNU TÜRKİYE'DEN DAHA İYİ YAPABİLEN ÜLKE YOK'

"Bizim en üstün olduğumuz taraflardan biri de bu. Anlık tespit edilen hedefleri en kısa sürede vuran ülkelerin başında geliyor Türkiye. Pek çok ülke bu konuda, kara-hava uyumu için Türkiye'den destek istiyor. Dünyada şu an bu hıza ulaşabilen ülke yok. Bu da tecrübeden kaynaklanıyor. PKK'yla mücadele, Fırat Kalkanı'ndaki mücadeleden elde edilen tecrübeden kaynaklanıyor."

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇEKİLİYOR

"Harekat dişli geçiyor. Kimi yerlerde harekat gelişirken kimi yerlerde çatışmalar yaşanıyor. Harekatın geliştiğini görüyoruz ki bu çok iyiye işaret. Terör örgütü belli alanlarda direnmeye çalışıyor, ilk temastan sonra tutunamıyor, geriye doğru çekiliyorlar. Bu harekatın ruhuyla ilgili önemli bir parametre" 

Afrin harekatında son durum: Teröristlerin canı fena yandıSınırda Türk askeri hazır bekliyor.

Hürriyet muhabiri Uğur Ergan'ın edindiği bilgilere göre Leopard ve M-60 tankları, Özel Kuvvetler ve komandolar dün  ilerledikleri arazide küçük çaplı geçici üs bölgesi de kurdu. 

TSK ve ÖSO unsurları ilerledikleri ilk noktalarda ciddi bir direnişle karşılaşmadı. Muhalifler, Raco'nun köylerinde bazı terör örgütü mensuplarını sağ ele geçirdi. TSK uçakları da gün boyu terör örgütü mevzilerini vurdu. Cinderesi beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerinde örgüte ait hedeflerin bombalandığı görüldü.

HANGİ NOKTALARA GİRİLDİ?

Cumartesi günü 72 savaş uçağının terör hedeflerini vurmasının ardından önce Özel Kuvvetler Afrin'e sızdı, ardından ÖSO birlikleri içeri girdi. Saat 11.05'te Türk askerinin sınırı geçmesiyle kara harekatı başladı. Özel Kuvvetler, komandolar, piyade birlikleri zırhlı araçlar ilerlerken savaş uçakları ve obüsler de terör hedeflerini vurdu. 

Azez-Gülbaba hattından başlayan harekat kapsamında TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri Afrin'in Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirdi.

KONTROL NOKTALARI ELE GEÇİRİLİYOR! İLK 48 SAATTE 7.5 KM

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in edindiği bilgilere göre harekatın ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri girildi. Özellikle Kırıkhan-Hassa hattının karşısındaki Afrin'e bağlı Raco, Şedia ve Surki bölgelerinde çatışmalar yaşandı. Terör örgütünün kontrol altında tuttuğu 21 nokta kullanılamaz hale getirildi. Terör örgütünün yollara döşediği 17 tuzak imha edildi. 

Afrin harekatında son durum: Teröristlerin canı fena yandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleriyle beraber Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'ya karşı başlattığı kara harekat devam ediyor. Afrin'in doğu hattındaki Azez ilçesinde ÖSO güçlerinin yoğun hazırlıklar içinde olduğu görüldü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.