Ada’da Barış ve Zafer  herkesin tavla Taş’ın

Ada’da Barış ve Zafer herkesin tavla Taş’ın

Bayramoğlu Ada’da semtin sevilen sakinlerinden Osman Tuğaç’ın bir yenisini tekrarladığı geleneksel tavla turnuvası 30 Ağustos’tan ötürü Zafer’e, 1 Eylül’den ötürü Barış’a atfedildi. Finalde Kenan Akbaş'ı geçen Arif Taş şampiyonluk unvanıyla tavlayı kaptı

** Bayramoğlu Ada’da semtin sevilen sakinlerinden Osman Tuğaç’ın bir yenisini tekrarladığı geleneksel tavla turnuvası 30 Ağustos’tan ötürü Zafer’e, 1 Eylül’den ötürü Barış’a atfedildi

 

** Finale, turnuvaya ilk defa katılan Arif Taş tek mağlubiyetle, iki kere şampiyonluk edinen Kenan Akbaş namağlup çıktı. Arif Taş rakibini önce 5-3 yenip unvanını sildi. Aynısını tekrarlayıp tavlayı kaptı

 

 

Darıca’nın şirin sayfiye semti Bayramoğlu Ada’da semtin sevilen sakinlerinden Osman Tuğaç’ın ferdi olarak düzenlediği;

 

ÇOK AMAÇLI TURNUVA

Gerek semtten gerek semt dışından insanları kaynaşma, tanışma, muhabbet ve sevgi temalarıyla bir araya getirip semtin adının duyurulmasını amaçlayan 2014 yılından bugüne düzenleniyor ve bazı yıllar, iki üç defa tekrarlanıyor. Turnuvanın bu yılki bir yenisi semt sakinlerinin talebiyle Büyük Zafer’in 100’ncü yıldönümünün kutlandığı 30 Ağustos’a denk getirildi. Turnuva hem zafere, hem de turnuvadan iki gün sonraki 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne atıfla barışa atfedildi.

FİLM GİBİ: İKİNCİ ŞANS…

Beşer sayı üzerinden, eleme usulü gerçekleşen turnuvada herkese ikinci bir şans mutlaka tanınıyor. İkinci mağlubiyetini alan turnuvadan elenirken ilk turda elenen olmuyor. İkinci turda da eşleşmelere de bağlı olarak hiç elenen olmaması ihtimali var ancak bugüne kadar öyle bir vaka yaşanmadı.

 

tavla-1.jpg

İLK TURDAN FİNALE, CENTİLMENCE: Bayramoğlu Ada’da plaj içi sosyal tesislerinde turnuvada maçlar öncesi günün anısına fotoğraf çektirildi.

 

tavla-2.jpg

Şampiyonluğu Arif Taş edinirken

 

tavla-3.jpg

 

turnuvayı düzenleyen Osman Tuğaç (ortadaki) şampiyonu da, ikincilikle yetinen Kenan Kırbaş’ı da turnuva boyunca centilmence mücadelelerinden ötürü kutladı.

 

**

 

ÖNCE NAMAĞLUP UNVANINI SONRA “AVUCUNDAKİ” TAVLAYI KAPTI

 

Taş, Kırbaş’ın kafasına

“iki kere düştü”: 5-3/5-3

yari-final.jpg

Nefesleri kesen turnuvanın üçlü yarı finalinde daha önceden iki şampiyonluğu olan Kenan Kırbaş ile Kaan Çalışkaneller ve turnuvaya ilk defa katılan ancak Ada içinde halen süren tavla liginin oyuncularından Arif Taş kaldı. Kurada Kırbaş ile Çalışkan eşleşti. Kırbaş rakibini 5-2 mağlup ederek finale adını namağlup olarak yazdırdı. Arif Taş ise bir mağlubiyetle finalde yer aldı.

kirbas-1-001.jpg

Arif Taş rakibini 5-3 mağlup ederek namağlup unvanını sildi. Kenan Kırbaş ilk defa mağlup olduğu için ikinci şansını finalde kullandı. İki rakip ilk maçın hemen ardından bu sefer şampiyonluk için mücadele etti.

kirbas-2-001.jpg

Arif Taş rakibini aynı skorla mağlup ederek katıldığı ilk turnuvada şampiyonluğu edinmiş oldu. Kenan Kırbaş ise “üçüncü yıldızı” edinmenin direğinden döndü.

**

 

Afili tavlaya İdare sponsor oldu

 

sponsor.jpg

Turnuvada şampiyona ve ikinciye tavla hediye edildi. Şampiyonun “afili” tavlasının sponsorluğunu şirket statüsünde yönetilen semtte; Bayramoğlu Sahil Mahallesi İmar İrade ve Bakım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan üstlendi. Bir dönem Darıca Kale Bayramoğluspor’un da kulüp başkanlığını yapan Gebze Bölgesi spor ve iş dünyasının sevilen siması İnan’a turnuvayı düzenleyen Osman Tuğaç teşekkür etti.

 

**

 

DÖRDÜ KADIN İKİSİ GENÇ 49 TAVLACI MÜCADELE ETTİ

 

“Yaprak dökümü” ikinci

turdan itibaren başladı

atar-gider.jpg

Mehmet Güner ve Hilal Uslu, maç sonu

 

Turnuvada dördü kadın, ikisi genç erkek, 43’ü erkek olmak toplam 49 kişi mücadele etti. Turnuvanın ilk turunda elenen olmazken tüm katılımcılar ikinci turdan itibaren mücadelelerini sürdürdü. “Yaprak dökümü” ikinci turdan itibaren başladı.

mehtap-002.jpg

Feridun İlhan ve Mehtap Koyuncuoğlu, birinci tur maçından 

Turnuvada kadın tavlacılar Burcu Budak, Demet Songurtekin, Hilal Uslu ve Mehtap Koyuncuoğlu, 

gencler-006.jpg

Genç tavlacılar Alperen Tuğaç (sol ön) ve Cem Ötüh ile ablaları Demet Songurtekin (sağ arka) ve Hilal Uslu turnuvayı değerlendirirken.

 

genç tavlacılar Alperen Tuğaç ve Cem Ötüh ve birbirinden renkli simalar mücadele etti. (Alfabetik):

Aktan Uslu, Alaattin Sosay, Alkan Erateş, Arda Yıkılmaz, Arif Taş, Aydın Güner, Aydın Kaboğlu, Barbaros Uluinsan, Bilal Düztaş, Çetin Balıkçı, Doğan Kaytan, Ekrem Çetiner, Engin Eren, Ersan Celepoğlu, Feridun İlhan, Gültekin Okatan, Harun Tüfekçi, Hayati Işıl, Hıdır Güler, İskender Elbasan, İsmet Akalın, Kaan Çalışkaneller, Kaan Mutluol, Kenan Kırbaş, Kerem İşler, Kerem Türkan, Mehmet Arsan, Mehmet Gümüş, Mehmet Güner, Mehmet Toklu, Metin Berktaş, Metin Erktep, Mustafa Farımaz, Osman Birinci, Osman Tuğaç, Sabri Yurtöven, Sedat Durmuş, Sırrı Sarıkaya, Sinan Engin, Şükrü Can, Tamay Ercan, Tayfun Budak, Zafer Arcan

budaklar.jpg

 

EŞ EŞLEŞMESİ OLMADI: Turnuvaya semt sakinlerinden, sevilen esnaf Burcu Budak ile eşi Avukat Tayfun Budak da katıldı. Halen Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği’ni sürdüren, Çayırova Belediye Meclisi CHP üyesi olan Budak bir dönem CHP Çayırova Gençlik Kolları Başkanlığı da yapmış ancak Baro’nun Gebze Temsilciliği’ne atanmasının ardından bu görevinden istifa etti. Geçtiğimiz aylarda dünya evine giren birbirine yakışan çok çift turnuvaya Burcu Budak’ın ilk evliliğinden olan kızları Maral Üstün ile birlikte katıldı. Çift, turnuvada birbiriyle eşleşmedi.

songurtekin.jpg

GENCİN FENDİ, KADINI YENDİ: Kadın tavlacı Demet Songurtekin ile genç tavlacı Cem Ötüh ikinci turda eşleşti. İlk turda kaybeden Songurtekin genç rakibine ikinci turda yenilince turnuvadan erken elenen isimler arasında yer edindi. Uzun süre ailesiyle birlikte yurt dışında yaşadıktan Darıca’ya dönen, Kocaeli Üniversitesi’nde siyasi bilimler okuyan Songurtekin ardından aktif siyasete atıldı. İlk teklif DSP’den geldi ancak CHP Darıca Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Bir dönem Darıca Belediye Meclis üyeliği, ardından Kartal Kent Konseyi başkanlığı yapan Songurtekin tarım sektöründe girişimci.

 

TURNUVADAN DİĞER FOTOLAR..

FACEBOOK/AKTAN USLU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.