4+4+4 sistemi yeniden değişiyor
Büyük eleştirilere neden olan 66 aylıkların ilkokula başlama yaşı değişti. Veliler dilekçe vererek, 66-67 ve 68 aylık çocuklarının okula başlamasını...
Büyük eleştirilere neden olan 66 aylıkların ilkokula başlama yaşı değişti. Veliler dilekçe vererek, 66-67 ve 68 aylık çocuklarının okula başlamasını bir yıl erteleyebilecek, artık sağlık raporu istenmeyecek.
Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer döneminde büyük eleştirilere rağmen çıkarılan ve 4+4+4 adı verilen yeni eğitim yasasında geri adım atıldı. Bir yıllık uygulamanın ardından, 66-67 ve 68 aylık çocukların ilkokula başlaması, velilerin vereceği dilekçe sonucu, bir yıl ertelenecek. Erteleme isteyen, velilerden artık, çocukları için sağlık raporu da istenmeyecek.
YAŞ 6,5 OLDU
Son düzenleme ile de sağlık raporu şartı kaldırıldı. Velilerin vereceği dilekçe yeterli olacak. 66-67 ve 68 aylıklar için sağlık raporundan vazgeçilirken, 69-70 ve 71 aylık çocuklara da, ‘'Sağlık raporu getirmeleri'' şartıyla bir yıl erteleme imkânı tanındı. Böylelikle 66-67 ve 68 aylık çocuklar, velileri isterse, 5,5 yerine 6,5 yaşında ilkokula başlayacak. 69-70 ve 71 aylık çocuklar da ‘'Zihnen ve bedenen gelişmediği'' yönünde alınacak sağlık raporu ile, yaklaşık 7 yaşında okullu olacak.
SORUNLAR YAŞANDI
Geçen yıl çıkarılan yasa ile 66 aylık çocuklar için ilkokula başlama zorunlu hale getirilmişti. Henüz 5,5 yaşında olan çocukların okula hazır olamayacağı yönündeki yoğun eleştirilere rağmen, Hükümet ve Milli Eğitim ısrar edince, 66 aylıklara zorunlu ilkokul sistemi devreye girmişti. Veliler ‘'Daha çok küçük'' diyerek çocuklarını okula göndermek istememiş, ilkokulların birinci sınıfları da aşırı kalabalıklaşmıştı. 5,5 yaşındaki çocuklar okula uyum sağlayamamış, sınıfta tuvaletini yapan ve uyuyan miniklere de sık sık rastlanmıştı. Minikler, kendilerinden 5-6 yaş büyük olan ve aynı okulda üst sınıflarında okuyan öğrencilerle de problem yaşamıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.