4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açıldı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açıldı

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Proje Sergisi açılışı yapıldı.

Gerçekleşen açılışa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Atlı, okul müdürleri, okul aile birliği, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Serginin açılışında öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün siz gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladık. Bayramınız kutlu olsun. Sizler bu ülkenin geleceğini oluşturuyorsunuz. Bu ülkenin geleceğini imar ve inşa edeceksiniz.

 

“GÜÇLÜ BİR GENÇLİĞİMİZ VAR”

Güçlü bir gençliğimiz var. Çok düşünün, hayal edin, tasarlayın ve icat çıkarın.  Kendinizi sürekli yeni ufuklara açın. İlerlemek, gelişmek ancak hedef koymakla, tasarlamakla, düşünmekle olabilir. Sizin daha çok bu alanda emek ve gayret sarf etmeniz lazım ki ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaralım.   Bütün programlarımda tekrar ettiğim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü var ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar.’ Hiç kimse size bedeli olmadan bir şey vermez.

 

“EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”
Güçlü olduğumuz zaman herkes bizim yanımızda zayıf olduğumuz zaman herkes bizim karşımızdadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölgesel bir güçtür. Küresel güç olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Bu ilerleme sizlerin, bizlerin ve tüm Türk milletinin çalışmasıyla olacaktır. Eğer çalışmaz, birlik beraberlik içerisinde olmazsak, ayrışırsak bölünürsek, parçalanırsak yok oluruz. Bunun içinde çok çalışmanız lazım. Bugün burada sergilenen projelerin ortaya çıkmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim” dedi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Kaymakam Güler, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında 15 Araştırma, 5 İnceleme, 4 Tasarım alanında 18 danışman öğretmen, 65 öğrencinin görev aldığı, 24 projenin bulunduğu stantları tek tek gezerek hazırlayan öğrencilerden projenin amacı, hedefi ve faydaları hakkında bilgi aldı. Projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılar diledi.

 

manset-2-073.jpeg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.