1’nci hat yatırımcıyı da sıkılan çocuğu da taşıyor

1’nci hat yatırımcıyı da sıkılan çocuğu da taşıyor

Didim’de toplu taşımacılıkta aslan payı minibüslere ait. Aydın BB, muhtemelen taksicilerin bile gerisinde. Minibüste 1 No’lu hat yatırımlık yer bakanı Karakaya’ya, yerli turistine parkı olmayan Didim’de sıkılan çocuğu lunaparka götürüyor

**Didim’de toplu taşımacılıkta aslan payı gözle görülür şekilde minibüslere ait. “Var yok” arası bir yerde olan Aydın BB, muhtemelen taksicilerin bile gerisinde. Minibüste 1 No’lu hat yatırımlık yer bakanı Karakaya’ya, yerli turistine parkı olmayan turistik ilçe Didim’de sıkılan çocuğu lunaparka götürüyor

Ülkemizde en popüler minibüs hattı genelde İstanbul’dan. Zeytinburnu – Aksaray/Beyazıt hattı idi bir zamanlar. O kadar süratli idiler ki, “Tek rakibim Türk Hava Yolları” araç arkası esprisinin artık tarihe karışan bu hattan türediği sanılıyor. İstanbul’da toplu taşımacılığın raylı sisteme hızla evrilmesinden ötürü kısaldı, Zeytinburnu – Topkapı’ya dönüştü ancak tamamen gündemden kalkmış olabilir.

Alibeyköy – Aksaray minibüs hattını; başrollerini Şener Şen, Pembe Mutlu, İlyas Salman, Ayşen Gruda, Ahmet Mekin, İhsan Yüce’nin paylaştığı Çiçek Abbas filmi meşhur etmişti.

Kadıköy – Kartal/Pendik, Sarıyer – Beşiktaş/Taksim hattı yine efsaneler arasında.

Bir de şehirlerarası, Gebze – Harem minibüs hattı var ki Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık onaylı, resmiyeti onaylı tek şehirlerarası minibüs hattı.

Didim’de toplu taşımacılıkta aslan payı gözle görülür şekilde minibüslere ait. “Var yok” arası bir yerde olan Aydın BB, muhtemelen, ciroyu kasten değil günlük yolcu taşıma kapasitesiyle taksicilerin bile gerisinde. Didim, ikamet ettiği il veya ilçede ama raylı sistem, ama minibüslerin de halk otobüslerine dönüştürülmesinden sebep minibüs özlemi çekenlerin o ihtiyacını da yanıt veriyor.

lunapark.jpg

HAYLİ EKŞIN OYUN GRUPLARI BU PARKTA: Didim’deki lunapark iki numaralı koya yüksekten bakan bir noktada. Kendisini özellikle gece saatlerinde uzak mesafeden de belli ediyor. Altınkum ve civarının yerli turistleri için yürüme mesafesinde. Aynı bölgede çocuk parkı olmamasından ötürü çocukları sıkılan aileler için maliyetli ancak iyi bir alternatif. Çocukları çok heyecanlandıran, anne babaların yüreğini ağzına getiren bildik oyun grupları da var.

123-001.jpg

SAHİBİNDEN VEYA EMLAKÇIDAN AMA: Didim’de yatırımlık yer bakmayı düşünenlerin çok katlı yapı hayali varsa hiç düşünmesin ve belediyenin kapısından da geçmesin. Fotoğraf Karakaya’dan değil Altınkum’dan ilçe merkezine doğru uzanan, Amerikan Koleji’nin yakınındaki civarlardan. Yer bakıyorsanız direk müteahhit firmaya da sorabilirsiniz. Çok sayıda emlakçı var ancak çok sayıda İngiliz ilçe sakinini, bir daireyi birden fazla satma marifetiyle küstürüp ilçeden gitmelerine bile sebep olmuşlar. Emlakçı camiası o çıbanları ayıklayıp arındıysa sorun yok ama dikkatli olmak lazım.  

 

**

 

Önerim/Şikâyetim var!

 

Hatların seyir sıklığı, öneri ve şikâyet için ulaşabileceğiniz kurumlar da mevcut. Şikâyetçi veya öneri sahibi misiniz? Kısa adı Seksen olan SS 80 No’lu Taşıyıcı Kooperatifleri’ni arayıp Didim halk minibüslerine dair bilgi edinebilirsiniz.

İnstagramda; didim_sehirici

Bilgilendirme panosu çok iyi düşünce ancak Belediye Başkanı Deniz Atabay ile röportajın temenniler bölümünde de ifade ettim. Yaygınlaştırılmalı.

 

pano-001.jpg

YERLİ TURİST İÇİN DE DİDİMLİ İÇİN DE BÜYÜK EZİYET

 

4 numaralı hat SOS veriyor

 minibus.jpg

Diğer hatları bilmeyiz ama konaklamadaki lokasyondan sebep sık ihtiyaç duyup çok seyrek kullanabildiğimiz (4) numaralı hat hafta içi yerli turistler için çok yetersiz.

Hafta sonları Didimliler’in de Altınkum Plajı’nı doğal olarak tercihinden ötürü yük olağanüstü artıyor. Didim’in yerlisi için de eziyet.

 Çok popüler Apollon Tapınağı başta olmak üzere Didim’de hangi minibüs hattı sizi nereye götürür. Güzergâhlar şöyle:

1 No’lu direkt güzergahıMarina Kalkış, Lunapark, Meryem Ana, Altınkum, Pehlivanoğlu, Kent Meydanı, Merkez Giriş/Çıkış, Karakaya, Mavişehir, Orman Kampı.

1 No’lu ring güzergahıOrman Kampı, Mavişehir, Karakaya, Merkez, KİPA, Otogar, Hastane, Merkez, Karakaya, Mavişehir, Orman Kampı.

2 No’lu direkt güzergahıMarina, Altınkum, Kent Meydanı, Merkez Giriş/Çıkış, Kardelen, Apollon, Mavişehir, Orman Kampı

2 No’lu ring güzergahıOrman Kampı, Mavişehir, Kardelen, Merkez, Kipa, Otogar, Hastane, Merkez, Kardelen, Mavişehir, Orman Kampı

3 No’lu direkt güzergahıOrman Kampı, Mavişehir, Karakaya, Eski Adliye, Kent Meydanı, Altınkum, Marina

3 No’lu ring güzergahıMarina, Altınkum, Merkez, Hastane, Otogar, Kipa, Merkez, Altınkum, Marina

4 No’lu ring güzergahı/YeşilkentOtogardan hareket, İmge Elektrik, Belediye, Merkez Camii, Finansbank, Kent Meydanı, Carrefoursa, Teknosa, Mc Donald’s, Pehlivanoğlu, Altınkum, Altınkum Polis Karakolu, Medusa Beach, Nazlım Sitesi, Martı Sitesi, Venosa

**

 

Sakinlik arayanlar için

ABB 251 ile Yalıköy…

 

yalikoy.jpg

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Didim şehir içi toplu taşımacılığındaki yeri, var ile yok arasında. Az sayıdaki o hatlardan biri 251 numara. Altınkum ve mevkiinin 7/24 süren kalabalığından soluk almak isteyenler için güzergah şöyle:

D-Marin'den Yaliköy'e Gidis: Didim Marina-Aytepe Cad.-Ege Cad.-Üç Mevsim Cad.-Atatürk Cad.-Selvi Cad.-Adnan Menderes Bul.-Atatürk Bul.-Didim-Güllübahçe Yolu-Atatürk Cad.-Yaliköy-Orman Kampı

Yalıköy'den D-Marine Dönüs: Orman Kampı-Yalıköy-Atatürk Cad.-Didim-Güllübahçe Yolu-Atatürk Bul.-Adnan Menderes Bul.Selvi Cad.-Atatürk Cad.Üç Mevsim Cad.-Ege Cad.-Aytepe Cad.-Didim Marina

Haftanın 7 günü geçerli olmak üzere:

D-Marin’den kalkış08.00 – 10.00 – 12.00 – 16.00 – 17.20 – 18.40

Yalıköy’den kalkış07.20 – 09.00 – 11.20 – 15.20 – 16.40 – 18.00

Yolculuk bedeli: Kullan at kart.

İndirimli: 4.05 TL

Tam: 6.30 TL

Aydın BB’nin sitesinin otobüs güzergahları bölümünde 405/A hat nolu seferi Aydın’dan Didim’e ulaştıktan sonra Akbük’e de uzuyor ama sefer saatleri ve güzergahların yer aldığı bölümde, o hattın izine rastlanılmıyor.

 

Kayda değer başka hatları yok ancak sitenin toplu taşımaya dair bölümlerinin güncellenmeye, karmaşık yapısının çeki düzene kavuşmasına ihtiyaç var gibi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.