14 yıldır bir kişinin dediğini yapıyorsunuz!

14 yıldır bir kişinin dediğini yapıyorsunuz!

AKP önergesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP Milletvekillerinin sıralarına dönerek;  ‘ Vicdanlarınıza sesleniyorum, 14...

AKP önergesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AKP Milletvekillerinin sıralarına dönerek;  ‘ Vicdanlarınıza sesleniyorum, 14 yıldır  tek başına iktidarsınız ve tek bir kişi ne diyorsa onu yapıyorsunuz, tek adam hangi problemi çözdü. İşsizlik mi, terör mü, eğitim mi? Bugün biz neden sistem değişikliğini konuşuyoruz’’ dedi.

CHP Kocaeli Mili Haydar Akar konuşmasında meclisin çalışma günleri ve Televizyon yayına ilişkin eleştirilerde bulunarak, mecliste tek adam rejimini konuşacağız ancak bunu vatandaş izleyemeyecek bu kabul edilemez dedi. Halkın mecliste olan görüşmeleri takip ederek bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Akar, bundan korkmayın, millet nasıl bir teklif getirdiğinizi görsün dedi.

Akar; ‘’ 1920'de kurulmuş Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkilerinin alınıp, yani Saraydan alınıp millete verilen yetkilerin tekrar milletten alınıp Saraya nasıl verildiğini söylüyoruz? Bunu bu millete nasıl anlatacağız? Hep birlikte siz önerilerinizi söyleyeceksiniz, biz de söyleyeceğiz, millet sandığa gidecek ve doğru kararı verecek, sandıktan çıkan iradeye hepimiz saygılıyız. Bu nedenle de bu yayınların yapılması gerekiyor, herkesin bu Anayasa değişikliğinin maddelerini bilmesi gerekiyor ve sandığa gittiğimizde de bu bilinç seviyesiyle de oylarımızı kullanmamız gerekiyor.’’ dedi.

VİCDANLARINIZA SESLENİYORUM 

BAŞKANLIKLA HANGİ PROBLEMİ ÇÖZECEKSİNİZ ?

14 yıldır tek başına iktidar olan AKP’nin sorunlara çözüm getirmediğine dikkat çeken Akar, AKP Milletvekillerine seslenerek, ‘’ Peki, bizim bütün problemimiz başkanlık mı? On dört yıldır tek adam iktidarında çözülemeyen problemler… Elinizi vicdanınıza koyun ve sorun kendinize şu soruyu: "On dört yıldır iktidarız. Bu iktidarımız döneminde biz terörü çözdük mü, çözebildik mi?" Her söylediği söz kanun olan, size her dikte ettiği şey, bu Mecliste saatlerce tartışılıp oylarınızla geçirdiğiniz her şey yerine gelirken terörü çözebildiniz mi? Bunu sorun vicdanlarınıza. On dört yıldır iktidardasınız, çok da güçlü bir iktidarsınız, sorun vicdanlarınıza: "On dört yıldır biz burada işsizliği çözebildik mi?" Çözemediniz, değil mi? Türkiye şu anda tarihin en büyük işsizliğini yaşıyor arkadaşlar. Peki, on dört yıllık iktidarınızda "Eğitimi çözdük mü?" diye sorun, çözemediniz, değil mi? Yine buna da cevap veremeyeceksiniz. Ucube, garip bir sistem getirdiniz, 4+4+4 diye bir sistem ve sizin iktidarınızın başladığı dönemde 1 yaşında olan çocuklar bugün 15 yaşında. O 15 yaşındaki çocuklardan 540 bini bir teste tabi tutuldu, PISA testine tabi tutuldu. Bilimde, matematikte ve okuduğunu anlamada 70 ülke arasında 50'nci sıradalar, 48'inci sıradalar. İşte, bu sizin iktidarınız döneminde oldu. Peki, sorun şimdi vicdanlarınıza: "Biz eğitimi çözebildik mi?" Övünerek anlatıyorsunuz elektrik üretimini, özel sektörün yaptığı elektrik üretimini övünerek anlatıyorsunuz, benim kentimde 16 tane organize sanayi bölgesinin yarısından fazlasında elektrik yok, 300 milyon eurodan fazla zararı var. 13 bin nüfuslu köyde, mahallede, beldede, ne derseniz deyin, tam yedi gündür elektrik yok. Bakkalda, markette mum bitmiş, doğal gazını yakamıyor elektriği olmadığı için. Çözebildiniz mi arkadaşlar? Sorun vicdanlarınıza. Tek adamı getirip, on dört yıldır iktidarda bulunan tek adamı getirip, tek adam rejimini getirip, rejimi değiştirip bunları çözebileceğinizi mi düşünüyorsunuz?’’ diyerek sözlerine son verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.