Yazar Kemal Sayar Kitap Fuarı’nda

Yazar Kemal Sayar Kitap Fuarı’nda

13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Psikiyatrist Yazar Kemal Sayar, dünyanın insanı şekillendirdiği gibi insanın da dünyayı şekillendirdiğini söyledi

Türkiye’de kitap fuarcılığı alanında örnek gösterilen ve bu yıl 13. kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı tüm heyecanıyla devam ediyor. 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Psikiyatrist ve Yazar Kemal Sayar, insanın yalnızlığına vurgu yaptı. Kocaeli Kongre Merkezi Akçakoca Salonu’nda düzenlenen “Mutlu Şehir ve Ruh Sağlığı” konulu söyleşide konuşan Sayar, “Sadece dünya bize etki etmiyor. Aynı zamanda biz de dünyaya şekil veriyoruz” dedi.

“MADDİ OLANLA SUSUZLUK GİDERİLEMEZ”

Koşu bandı örneği veren Sayar, “İnsan haz eksenli yaşadığında hep aynı yerde sayar. Bir yere gitmez. İnsanın manevi hazları maddi hazların önüne koyacak donanımı olması lazım. Maddi olanla susuzluğu tatmin edememe durumu var. Etrafımda ne kadar insan biriktiriyorum. Çevremde ne kadar beni iyi bilen, odaya girdiğimde yüzü gülen insan biriktirebildim? Bunu ne kadar yapabildim olgunlaşmama ne kadar emek harcadım? Ve hayatı ne kadar anlam duygusu ile yaşadım. Bana istikamet veren bir anlam var mı? Bu sorulara cevap verdiğimiz zaman psikolojik olduğu kadar beden sağlığımızda da iyileşmeler oluyor” dedi.

“İNSAN YAŞADIĞI ÇEVREYLE MUTLU OLUYOR”

Şehirlerde insanlara ayrılan alanların insanları etkilediğine vurgu yapan Sayar, “İnsan yaşadığı çevreyle de mutlu oluyor. Daha fazla yeşil görüyorsak, kaldırımlar yayalar için daha geniş bir yürüme imkânı sunuyorsa mutluluk artıyor. İnsana ayrılmış alan çok ise oradaki insanlar mutlu oluyor. Ben buraya gelip sahilde yürüdüğümde çok mutlu oluyorum. Modern dünyada yalnızlık büyük bir salgın. Yalnızlık, kronik şeker hastalığı kadar insan ruhunda ve bedeninde olumsuz tesir eder” şeklinde konuştu.

TUĞÇE YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.