TEVİTÖL Öğrencileri Dünya  Sanat Günü’nü Kutladı

TEVİTÖL Öğrencileri Dünya Sanat Günü’nü Kutladı

TEVİTÖL öğrencileri, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nü mor ve ötesi’nin bateristi Kerem Kabadayı; ressam ve heykeltıraş Gizem Çeşmeci ve küratör Cem Onat ile birlikte kutladılar! TEVİTÖL Görsel Sanatlar Bölümü öncülüğünde gerçekleşen etkinliklerde sanatçılar gerçekleştirdikleri atölye çalışmaları ve söyleşilerle öğrencilere ilham veren bir gün yaşattılar.


Gebze’de kurulu bulunan Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilere eğitim veren ilk lisesi Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefliyor. 40’tan fazla kulüp ve etkinlikle öğrencilere, kendi ilgi alanlarına göre ders dışı aktivitelerde yer alma imkânı da sunan TEVİTÖL, öğrencilerine verdiği nitelikli eğitimin yanı sıra onları kültür sanat etkinlikleriyle buluşturmayı da önemsiyor.

cem-onat.png

SANAT DOLU BİR GÜN

TEVİTÖL, 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında da öğrencilerine sanat dolu bir gün sundu. TEVİTÖL Görsel Sanatlar Bölümü öncülüğünde okulun Nevin Mehmet Bilginer Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliklerde, ressam ve heykeltıraş Gizem Çeşmeci öğrencilerle bir atölye düzenleyerek şehirleşme biçimlerinin sosyal hayatı nasıl organize ettiği üzerine çalışmalarını paylaştı. Atölye sonunda Çeşmeci ve öğrenciler, sanatçının, şehirleşmenin mekânsal yığınlar üretmesine ve bu yığınların toplumsallığı boğmasına dikkat çeken Çoğunluk adlı eserinin bir uzantısı olan maket ev çalışmaları ürettiler. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve küratör Cem Onat’ın, Dünya Sanat Günü ile Türkiye’de sanat ve estetik algısı üzerine bir seminer düzenlediği etkinliklerin bir diğer konuğu ise, Türkiye’nin en sevilen gruplarından mor ve ötesi’nin bateristi Kerem Kabadayı oldu. Eğitimi ve müzik hayatı üzerine ilham verici bir konuşma yapan Kabadayı, konuşmasının ardından öğrenciler için çok etkileyici bir davul performansı da gerçekleştirdi.

CANLI MÜZİK PERFORMANSLARI
Dünya Sanat Günü kapsamında ayrıca, TEVİTÖL Güher Süher Pekinel Müzik Bölümü Koordinatörü Ozan Baysal’ın öncülüğünde bir araya gelen müzik bölümü öğrencileri de gün boyunca okulun toplu alanlarında doğaçlama canlı müzik performansları sergilediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.