Vali Aksoy  Kocaeli'ye geldi

Vali Aksoy Kocaeli'ye geldi

Diyarbakır’dan ilimize atanan yeni Vali Hüseyin Aksoy bugün saat 16.00’da Kocaeli Valiliği’ne geldi. Aksoy valilik personeli tarafından törenle karşılandı....

Diyarbakır’dan ilimize atanan yeni Vali Hüseyin Aksoy bugün saat 16.00’da Kocaeli Valiliği’ne geldi. Aksoy valilik personeli tarafından törenle karşılandı. Herkesle selamlaştıktan sonra Vali Aksoy makam odasına geçti. Hüseyin Aksoy şunları söyledi, “Son Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır’dan Kocaeli’ye atandım. Sabah 09.30 itibarıyla Diyarbakır Valiliği görevimden ayrıldım şu saat itibariyle Kocaeli Valiliği görevindeyim. Kocaeli Türkiye’nin en nadide illerinden birisi. İstanbul'dan sonra en fazla sanayi kuruluşuna sahip ilimiz. Türkiye’nin en önemli illerinin başında geliyor. Çok fazla sanayi kuruluş var. Özellikle Kocaeli’nin geçmişten beri süre gelen projesi ve çalışması var. Bizden önce bu çalışmalarda yer alan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bize düşen bu çalışmaları biraz daha geliştirmek. KOÜ ve GTÜ ile 88 bini aşan öğrenciye sahip. Üniversiteler kent ekonomisine katkı sağlıyor. Bu tür üniversiteler her ilde yok. Limanlarıyla, lojistikleriyle çok önemli bir il. Doğal güzelliği ve tarihi ile turizm kenti olma yolunda. Yerel yönetimler ve belediyelerle çok daha iyi yerlere gelecek. Kurumlarımızı fırsat buldukça ziyaret edeceğim. Önümüzde yapacağımız süreçleri konuşacağız. Başlanan projeleri takip edeceğim. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaları STK, odalarımız ve borsalarımızla istişare yapacağız. Kocaeli’de görev yapmaktan büyük onur duyacağımızı ifade ediyorum.” dedi.

Yeni Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy kimdir?

1963 yılında Trabzon Sürmene'de doğdu. 1984 Yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1985 yılında Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Aksoy, 2014 yılından beri Diyarbakır Valisi olarak görev yapıyordu. Vali Aksoy, resim öğretmeni Hülya hanım ile evli ve 1 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.