Türkiye’de şifa buldu…

Türkiye’de şifa buldu…

83 yaşında her iki kalp kapağında yetersizlik bulunan hasta Libya’dan Türkiye’ye tekerlekli sandalye ile geldi. Türk hekimlerinin 4 saatlik zorlu girişimi ile bir günde ayağa kalktı ve yürümeyi başardı. Tük doktorlara teşekkür eden yaşlı hasta, yeniden doğuşunu doğum günü pastası ile kutladı.

Libya’dan Türkiye’ye tekerlekli sandalye ile getirilen 83 yaşındaki Fathiyah Husayn Yousuf Maziq, Türk doktorların müdahalesi sonrası sağlığına kavuşarak ülkesine döndü. Mitral kapağında ve triküspit kapağında ileri seviyede kaçağı bulunan ve kalp yetmezliği olan hastanın Radyolog olan oğlu ve Göz uzmanı kızı başta ABD ve Almanya olmak üzere, pek çok farklı ülkede umut aradıklarını ancak hastanın riski gerekçesi ile işlem yapılamadığını belirttiler. Son olarak Teksas Houston’da danıştıkları kardiyoloğun Doc. Dr. İsmail Ateş’i önermesi üzerine ailesi tarafından Türkiye’ye getirilen yaşlı hasta, Doç. Dr. İsmail Ateş ve ekibinin Antalya’da yaptığı 4 saatlik girişimsel müdahale olan Mitraclip ve Triclip yöntemleri ile sağlığına kavuştu.

“HOUSTON’DAKİ MESLEKTAŞIMIZ HASTAYI BİZE YÖNLENDİRDİ.”

İşlemi yapan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Ateş vakanın şikayetlerinin ileri seviyede olduğunu ve geç kalınmış bir vaka olduğunu ifade ederek, “Hasta bize çok zor durumda ulaştı. Mitral kapağında ve triküspit kapağında ileri derecede kaçak vardı. İleri seviye kalp yetmezliği nedeni ile ciddi ödemi, nefes darlığı, halsizliği vardı ve yürüyemiyordu. Değerlendirmelerimizde geç kalınmış bir vaka olduğunu gördük. Ameliyat riski bulunan bir hasta olduğu için birçok ülkeden de tedavi konusunda olumsuz yanıt almış aile. Son olarak Houston’daki bir meslektaşımızın yönlendirmesi ile bize ulaştılar. Girişimsel yöntemle aynı anda hem Mitraclip hem de Triclip yöntemlerini uygulayarak, eş zamanlı mitral kapağını ve triküspit kapağını tamir ettik. 4 saatlik zorlu ve oldukça riskli işlem çok başarılı geçti. Bu sonuç hem aile hem de bizim adımıza gerçekten mucizeydi. İşlemden sonra hasta ayaklandı, yürümeye başladı. 2 gün sonra da taburcu ederek ülkesine gönderdik. Bize Fathiyah hanımın doğum günü videolarını ve fotoğraflarını attı aile. Bir annenin sağlığına kavuşması ile bir ailenin yeniden doğmasına vesile olduk ekipçe, çok mutluyuz. “dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.