Vali Yavuz, Halkevi’nde  incelemelerde bulundu

Vali Yavuz, Halkevi’nde incelemelerde bulundu

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 2023 yılı Nisan ayında başlanan İzmit Halkevi’nin devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Seddar Yavuz, gençlik merkezi olarak hizmete devam edecek ve içerisinde çok amaçlı salon, kitap kafe ve ses kayıt odası gibi çeşitli aktivitelerin yapılabileceği İzmit Halkevi’nde yürütülen çalışmaların bir an önce tamamlanmasını isteyerek, çalışanlara işlerinde kolaylıklar diledi.

Yapılan değerlendirmelerin, incelemelerin ve istişarelerin ardından Vali Yavuz alandan ayrıldı.

EŞLİK EDENLER

Vali Seddar Yavuz’a inceleme ziyaretleri sırasında Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdür V. Emrah Çalış, Gebze Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferit Çakır ve MAVVA Firma yetkilileri Erol Gürsoy ile Murat Öztürk Çevik eşlik etti.

1941’DE AÇILDI

1937 yılında temeli atılan ve 19 Şubat 1941 tarihinde Türkiye'de modern mimarinin ilk örneklerinden biri olarak hizmete açılan Halkevi Binası; Şehir Lokantası, Turizm Müdürlüğü, Öğretmenler Lokali, Musiki Cemiyeti gibi kurum ve kuruluşlara mekân olma özelliğini taşımış olup 1980 yılından bu yana İzmit Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu olarak faaliyete devam etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.