Seçim telaşında aday  Ne vakit beklesin halay

Seçim telaşında aday Ne vakit beklesin halay

DYP Gebze İlçe eski Başkanı Şenol Kurt’un oğlu Asım’ın İstanbul, Beylikdüzü sakinlerinden Şule Kara ile evlendiği yerel seçim sürecine denk gelen düğün, siyasetçi akınına uğradı. Belediye başkanlığında ismi geçen siyasiler yoğun programdan ötürü düğün ritüeli halay başlamadan salondan ayrılıp bir başka düğüne koşturdu

Gebze Bölgesi’nde yerel seçimin kalbi pazar günü akşamı, bu düğünde attı.

dugun-2-1-1.jpg

Fatma – Bünyamin Kara çiftinin güzel kızları, Elektrik mühendisi Şule Kara ile Hamiyet – Şenol Kurt çiftinin yakışıklı oğulları, Aslı Kurt’un ağabeyi, Elektrik Elektronik Mühendisi Asım Kurt, Çayırova’da görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

GENİŞ HALİYLE AİLE HEM

SİYASETÇİ HEM SENDİKACI

dugun-10.jpg

Damadın babası Şenol Kurt, vakti zamanında DYP Gebze İlçe Başkanlığı yapmıştı. Amcası; DYP Kocaeli eski Milletvekili merhum Alaettin Kurt, vekillik yıllarında Gebze’ye getirttiği yatırımlarla dönemine damga bastı. Bir diğer amcası Celalettin Kurt (fotoğraftaki) ve amca oğlu Fevzi Kurt da halen aktif siyaset içinde. Bir dönem sendikacılık da yapıp aktif siyasette tercihini İYİ Parti’den yana kullanan Celalettin Kurt, İYİ Parti İl eski yöneticisi Fevzi Kurt ile birlikte geniş aileden, Şenol Kurt’un halasının oğlu, Kristal-İş Gebze Şube Başkanı Mustafa Usta düğüne aileleriyle birlikte katıldı.

SEÇİM DÖNEMİNE DENK GELİNCE

dugun-44.jpg

İsimleri İYİ Partiden Gebze BMÜ adayı olarak geçen Musa Kargıoğlu (soldaki) ve Kemal Şeker, Gebze'nin sevilen esnaflarından Mehmet Esmer ile.

Genişlemiş haliyle Kurt ailesinin siyasetle ve sendikal çevrelerle bu kadar iç içe olması, üstüne düğünün de yerel seçim dönemine denk gelmesinden ötürü nikah ve düğünün gerçekleştiği Cumhuriyet (Şekerpınar Mahallesi) Mahallesi’ndeki Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi dört saatliğine siyaset yoğun bir çehreye büründü. İYİ Partililer’in iktidardaki AKP’ye baskın olduğu düğünde bir belediye başkan adayı, biri belediye başkanı olmak üzere biri kesin ama kulislerde ismi geçen, çok sayıda ve henüz “aday adayıyım demeyen” çok sayıda “aday adayı adayı” düğünde boy gösterdi.

KOMŞU İLLERİN ÇOCUKLARI

dugun-19.jpg

Şule gelini, Asım Kurt ile dünya evine girdiği düğünde ağırlığı İstanbul Beylikdüzü İlçesi’nden eş, dost ve akrabaları yalnız bırakmadı.

İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi’nde oturan; Bulgaristan Türkleri’nden emekli hemşire Fatma ve Gümüşhane eşrafından işçi emeklisi Bünyamin Kara çiftinin güzel kızları Şule Kara ile Eskişehir eşrafından ev kadını Hamiyet ve Trabzon’un Sürmene ilçesi eşrafından emekli memur Şenol Kurt çiftinin yakışıklı oğulları Asım’ın nikahını Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz kıydı.

BEŞ + BİR BAŞKAN, ESKİ VEKİL…

dugun-8.jpg

Çiftin şahitliklerini AKP Kocaeli eski Milletvekili Eyüp Ayar, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze ve Çayırova Belediyeleri’nin geçen dönem başkanı Adnan Köşker ve Şevki Demirci,

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Uğur Demir,

dugun-22.jpg

damadın akrabası Oktay Görgülü ve gelinin sıkı dostu, kendi deyimiyle “manevi kardeşi” Büşra Solhan üstlendi.

NİYET ÖNEMLİ

AKP Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya salona nikahın kıyılması ve şahitlerin imzalarından sonra ulaştığı için resmi şahit olarak deftere imza atamasa da, “Önemli olan niyet” misali nikah ritüeli sonrası toplu fotoğraf klasiğinde, karede yerini aldı.

dugun-30.jpg

Bu esnada, Çayırova Belediye eski Başkanı Şevki Demirci ile sohbeti, objektifimizden kaçmadı.

dugun-8-001.jpg

Nikah sonrası ritüel fotoya dünürlerin yanı sıra AKP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak ve yönetiminden Hatice Ateş de katıldı.

NESLİN SÜRMESİ İÇİN ÜÇ ÇOCUK

Büyükgöz nikah ritüeli sonrası genç çifte babacan nasihatlerde bulunup neslin sürmesi için en az üç çocuk önerdi. “Gerçek nikâh kalbinizde kılınandır” diyen Büyükgöz damada, defterin imzalandığı ve başka amaçla kullanılmayan kalemi hediye etti.

dugun-6.jpg

Evlilik cüzdanını çifte teslim etmek üzere Eyüp Ayar’a verdi. Ayar da klasik geleneği bozmadı, gelin hanımı tercih etti.

İYİ PARTİ’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ

dugun-46.jpg

Birbirine çok yakışan çiftin düğününe Başkan Büyükgöz ve şahitlerin yanı sıra İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur,

dugun-45.jpg

Gebze Belediye Meclis Üyesi ve Gebze Belediye Başkan adayı Sadık Güvenç, Gebze Belediye Meclis Üyesi Umut Aydoğdu ile birlikte partili yöneticiler katıldı.

dugun-37.jpg

Hayli geniş bir heyetle salona gelen İYİ Partililer katılım anlamında ağırlığını hissettirdi.

SİYASET, SPOR, BÜROKRASİ…

dugun-35.jpg

Düğüne ayrıca Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik ile Zabıta Müdürü Mehmet Umur, AKP Gebze Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi Şahin Yılmazel, GTO Meclis Üyesi Yücel Yılmazel, İYİ Parti Gebze İlçe eski başkanı ve iki genel seçimde milletvekili aday adayı Özhan Aşkın Öztürk, ANAP Gebze İlçe eski Başkanı Nasrettin Bavaş, Gebze Oto Galericileri Derneği Başkanı Celal Çelikbilek,

dugun-33.jpg

Gebzespor eski Başkanı Recep Avcı ile eski yöneticiler Mustafa Turhan ve Ahmet Malkoç,

dugun-52.jpg

Gebzesporlu eski futbolculardan Murat Erensoy ve nazik eşi Sinem Erensoy, iş insanları Ali Kemal Aydın, Mehmet Esmer ve Tamer Coşkun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

HALAY ÇEKECEKTİK!

dugun-16.jpg

Damat babası Şenol Kurt aralarında Gebze Belediye Başkan yardımcısı Sedat Çelik’in de bulunduğu konukları kapıda muhabbetle karşıladı.

Aday adayı Zinnur Büyükgöz ve aday Sadık Güvenç’in çeşitli ilçelerden ve partilerden isimleri belediye başkan aday adayı olarak da geçen Eyüp Ayar, Adnan Köşker, Şevki Demirci ile belediye meclis üyeliğini tasarlayan siyasiler nikah töreni sonrası salondan erken ayrıldı. Ev sahiplerinin ve eş dost çevresinin “Halay çekecektik” davetlerini nezaketle ret edip diğer düğünlere koşturdu.

DÜNÜRLERDEN DÖRT DÖRTLÜK EV SAHİPLİĞİ

Birbirlerine dünür olan Kara ve Kurt aileleri çocuklarının mürüvvetini gördükleri mutlu günlerinde dört dörtlük ev sahipliği sergiledi. Tüm konuklarla yakından ilgilenip düğün bitiminde nezaketle uğurladı. Birbirine çok yakışan çiçeği burnunda çift, aile fotoğrafları ritüel çekimi ile sona eren düğünlerinin ardından balayı için Bodrum’a hareket etti. Çift, mutluluk yuvalarını Çayırova’da kuracak.

dugun-15.jpgdugun-36.jpgdugun-34.jpgdugun-20.jpg

dugun-48-1.jpgdugun-12.jpgdugun-19-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.