Halil Yeni

Halil Yeni

Sandıktan Çıkan Gerçek Sonuçlar...

Sandıktan Çıkan Gerçek Sonuçlar...

 

 

BOYKOT

(1)    Daha düne kadar, ''Sosyalistlerin gücü ne ki gidip onlardan aday konusunda fikir alacağız'' diyenlerin, seçime katılım az olunca Boykotçuları suçlaması manasızdır.

 

(2)    O büyük gezi direnişinde dahi kılını kıpırdatmayanlar ülkenin Erdoğan’dan kurtuluşu olarak sadece 5 yılda bir oy vermeyi düşünüp Boykot edenlere ‘’Devrimcilik’’ öğretmeye kalkıyorlarsa yapmaları gereken şey çok basittir. Sosyalistleri değil, kendi tercihlerini sorgulamalarıdır.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU

(3)    Bu seçimlerde Her 3 seçmenden biri sandığa gitmedi. Sosyalist Sol'un bir kısmı BOYKOT çağrısı yapsa da sandığa gitmeyen toplamamın büyük bir kısmı Boykot çağrılarından değil, kendilerini temsil edebilecek bir adayın olmamasından kaynaklı oy kullanmaya gitmemiştir.

 

(4)    MHP seçmeni yine CHP’yi yarı yolda bırakmıştır. CHP’nin oylarını arttırmak için her seçim yaptığı Sağcılaşma politikası yerel seçimde olduğu gibi bu seçimde de patlamıştır.

 

 

(5)    CHP seçmeni yapması gereken şeyi yapmış, her seçim sağcılaşan ve gerici-milliyetçi kişileri aday yapan partisini cezalandırmıştır. CHP seçmeni kukla değildir. ‘’Biz kimi göstersek gösterelim nasıl olsa biraz kızıp sonra el mahkum destekleyecekler’’ taktiği bu seçimlerde yememiştir.

 

(6) Beş ay önceki yerel seçimlerde CHP 28.66 MHP 15.83 oy almıştır. İki partinin oy toplamı 44.49’a tekabül etmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmelettin ihsanoğlunu bir çok partinin desteklediğini de hesaba kadarsak ortak adayın alması gereken oy oranı ortalama %50’lere dayanması gerekirken İhsanoğlu’nun aldığı oy %38.7’dir. Bu sonuç beni ilgilendirmez ama sırtını sola dönüp, ittifak politikasını sağla yapan CHP'de artık kendisini sorgulamalıdır.

DEMİRTAŞ

(7) Bu seçimin kazanını HDP’dir. ''Bölge'' politikalarının yerini ülke politikaları alan, sadece Kürt sorunu hakkında değil ülkenin genel sorunları hakkında da söylemlerde ve çözüm önerilerinde bulunan ve Gezi direnişi süresince takındığı yanlış tavırdan vaz geçip yüzünü doğru yöne çeviren Demirtaş’a başta CHP seçmeni olmak üzere farklı siyasi düşünceden insanlar ödülünü vermiş, bugünden sonra izlenmesi gereken siyasi hattın resmini çekmiştir…

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

 

 (8) Seçim sonuçlarını gösteren Türkiye haritasında, her yeri sarı görünce aklımızı yitirsek de, bu medyanın her seçim uyguladığı manipülasyonudur. Çünkü gerçek olan rakamların dilidir. Toplam Seçmen Sayısı: 52.584.000’dur. Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy sayısı : 15.775.200, Recep Tayyip Erdoğan’ın alamadığı oy sayısı 36.808.800’dur. bunu bilmek, haksızlığa karşı halktan vazgeçmemek gerektir.

Bu yazı toplam 984 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi