Sağlık personelleri atık eğitiminden geçti

Sağlık personelleri atık eğitiminden geçti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda sağlık personellerine atık eğitimi verildi. Programda;...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinasyonunda sağlık personellerine atık eğitimi verildi. Programda; Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisanslı yetkililer atıkların kaynağında ayrı toplanması ve taşınması konusunda bilgiler sundu. Toplantıya Kocaeli’deki tüm kamu hastanelerinden 120 sağlık personeli ve 35 temizlik personelinin katıldı.

İlimiz genelindeki tüm kamu hastanelerinde çalışan çevre sorumluları, hemşire, atık sorumluları ve temizlik personellerine bilgilendirme yapıldığı toplantıda Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği adına Çevre Yönetim Biriminden Çevre Mühendisi Mustafa Ürüt açılış konuşmasını yaptı. Ürüt konuşmasında başta tıbbi atıklar olmak üzere tüm atıklar konusunda yapılan bu tür eğitimler ile inceleme/kontrollerin atıkların yönetimi konusundaki çalışmalara büyük bir ivme kazandırdığını ve tüm personellerin bu eğitimi almasını sağlayarak tüm kamu hastanelerinin çevre dostu birer hastane olmalarını hedeflediklerini ifade etti.

TIBBİ ATIKLAR AYRI TOPLANMALI

Tıbbi atıklar konusunda sunum yapan Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Çevre Yüksek Mühendisi Banu Saygın Çeliker ise tıbbi atıklar konusunda yönetmeliğin ilk olarak 2005 yılında yürürlüğe girdiğini ve son olarak Ocak 2017’de yönetmelikte son değişikliğin yapıldığını söyledi. Çeliker, tıbbi atık üreticileri olan sağlık kurum ve kuruluşları tarafından atıkların yönetiminin belirtilen yükümlülükler çerçevesinde yerine getirilmesi gerektiğini belirterek, atıkların evsel atıklara karıştırılmaksızın kaynağında ayrı toplanması ve ilgili geri kazanım/bertaraf tesislerine gönderilmesi konusuna dikkat çekti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.