Şafak Yüca’nın İlk Öykü Kitabı Yayımlandı

Şafak Yüca’nın İlk Öykü Kitabı Yayımlandı

Kentimiz yazarlarından Şafak Yüca’nın ‘’Üç buçuk numaralı gözlük’’ adını taşıyan öykü kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlanarak raflarda ki yerini aldı.

Güncel Sanat Dergisi tarafından 11.si düzenlenen ‘’Kaygusuz Abdal Öykü Ödülleri’’ kapsamında ‘’Türlü Burjuva Adetleri” başlıklı öyküsüyle “Alara” ödülüne değer görülen kentimiz genç yazarlarından Şafak Yüca’nın ‘’Üç buçuk numaralı gözlük’’ adını taşıyan ilk öykü kitabı Klaros yayınları tarafından yayımlanarak raflarda ki yerini aldı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile sevincini paylaşan Yüca, yakın zamanda söyleşi ve imza günü düzenleyeceğinin de müjdesini verdi.

‘’Her şeye rağmen umudu var edenlerin de olduğunu hatırlatıyor."

Daha önce yaptığı akademik çalışmalar ve yazdığı yazılarla kendinden söz ettiren Yüca’nın kitap tanıtım yazısı ise şöyle;

“Şafak Yüca, ilk kitabıyla, hep yürüdüğümüz kaldırımların, tanıdığımız yüzlerin resmini çiziyor. Gerçekliği tüm saflığıyla anlatırken, bir anda hüzne dil çıkarıyor. Ait olduğu yeri bulmaya çalışanların, kendinden ödün verenlerin hayal kırıklıklarının, nereye giderse gitsin yalnızlıklarını da beraberinde götürenlerin izlerini takip ediyor. Karneyle ekmek alınan günlere dönüyor, değişim sancılarının peşine düşüyor. Her şeye rağmen umudu var edenlerin de olduğunu hatırlatıyor."

Şafak Yüca kimdir?

Şafak Yüca, 1993 yılında İzmit'te doğdu. Eyüboğlu Eğitim Kurumlarında Lise öğrenimini tamamladı. 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Fransızca) bölümünden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimi aldı. Öyküleri Kapari Fanzin, Volta, Şahsiyet, Güney Kültür ve Sanat, Altıyedi gibi çeşitli dergilerde yayımlandı. Doktora eğitimine Ankara Üniversitesi Türk İnkilap Tarihi Enstitüsünde devam etmekte olan Şafak Yüca’nın ’Savaş ve Modernleşme adını verdiği bir kitabı da var.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.