‘’Özel yavrularımız bizim imtihanımızdır’’

‘’Özel yavrularımız bizim imtihanımızdır’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zihinsel engelli bireylerin toplum içinde kendi kendilerine yetebilmelerine imkân sağlayacak...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zihinsel engelli bireylerin toplum içinde kendi kendilerine yetebilmelerine imkân sağlayacak davranışları kazandırmayı amaçlayan Peteğim Özel Eğitim Kurumu öğrencilerini konuk etti. Okul Müdürü Muhittin Erkaya’nın da eşlik ettiği ziyarette, velilerle ve öğrencilerle bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu özel yavrularımız bizlerin imtihanımızdır. Rabbimizin özel hediyesi olan bu çocuklarımız kentimizin de bereketidir” dedi.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Geçmiş dönemlerde Down Sendromlu çocuklarla birlikte her türlü engelli bireylerin evden dışarı çıkartılmadığı yılların geride kaldığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve en azından belli başlı ihtiyaçlarını kendilerinin karşılanması için çalışan derneklerimiz ve vakıflarımız bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Özel Peteğim Eğitim Kurumudur.  Yapımında büyük katkı verdiğimiz bu okulumuz, çocuklarımıza güzel bir eğitim veriyor. Bizlerde bu okulumuza destek veriyor, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

“ENGELLİ YAŞAM ALANLARI KURACAĞIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu açıklamalarında şunları da ifade etti: “İzmit SEKA Park alanında engelli çocuklarımızın günü birlik bırakılabileceği bir yaşam alanı yapacağız. Veliler bu sayede kendilerine de vakit ayırabilecekler. Bu çok büyük bir ihtiyaçtır.  Bu işin uzmanları ile görüşüyoruz. İnşallah bu yılsonuna kadar bu projemizi de bitirmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu kendilerini ziyarete gelen engelli çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.