Halil Yeni

Halil Yeni

ÖLÜM HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ

ÖLÜM HABERLERİ YAPMAK İSTEMİYORUZ

 

 

Açlık vardı. Yoksulluk boldu. Göç etmek, yeni umutlar için büyük şehirlere gitmek gerekiyordu. O bunu yaptı. Yorganını, döşeğini sırtlayıp, eşini ve çocuklarını alıp yanına Tokat’tan yola çıktı. Adı Şevki Çetin… 49 yaşındaydı. İzmit’te bulunan Tarım orman iş koluna ait bir firmada oduncu olarak çalışmaktaydı. Çalıştığı sırada kalp krizi geçirerek öldü.

 

Adı Tamer Sağlam… 26 yaşındaydı. Gencecikti. Körfez Tüpraş’da taşeron olarak çalışmaktaydı. Önünde uzun mu uzun bir hayat vardı. Olmadı. Test aşamasında makine parçalandı. Parçalanan nesnelerden biri kafasına çarptı. Çarpma sonrası ağır yaralanan Tamer, gözlerini hayata bir daha açamadı.

 

Adı Adem Çakmak. 31 yaşındaydı. İzmit başiskele’de  kartonsan fabrikasına getirdiği eski gazete balyalarının altında kaldı. Ezilme sonrası ağır yaralandı. Oda sessizce aramızdan ayrıldı.

 

Adı Fevzi Çelebi… 45 yaşında Metal işçisiydi. Modül Çelik Fabrikasında çalışırken elektrikli bileme taşı patladı. Patlama sonrası bazı nesleler kendisine isabet etti. Ağır yalanan Fevzi Çelebi hayatını kaybetti. Adı Ali Akça, oda Fevzi Çelebi gibi metal işçisiydi. Dilovası’nda bulunan Neta Çelik fabrikasında gece vardiyasında çalışırken kalp krizi geçirdi. Kriz sonrası hayatını kaybetti. İddialara göre ambülans 40 dakika sonra gelmişti. 

 

Kocaeli genelinde Ekim ayında 5 işçi, iş kazası sonucu yaşamını yitirdi. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin bildirdiği rakamlara göre yıl bazında kocaeli de meydana gelen kazalar sonucu ölen işçi sayısı ise 51 olarak açıklandı. Kasım ayını büyük bir felaketle kapatıp, yeni ölümler olmasın diye isyan ederken Aralık ayının ilk günlerinde bir iş cinayeti daha gerçekleşti.

 

 

Kocaeli Gebze’de yapımı devam eden adliye binasından düşen 17 yaşında ki çocuk  hayatını kaybetti. Edilnilen bilgiye göre 17 yaşında ki Hacı Ölgenisimli genç çocuk, babasının inşaat malzemelerini topladığı sırada dengesini kaybedip 6.kattaki asansör boşluğundan 5.kata düştü. Yaşanan kazanın ardından Ülgen, ağır şekilde yaralandı. Durumun fark edilmesi üzerine inşaatta çalışan işçiler sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ülgen'e yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı. Ülgen, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

***

Ölüm haberleri yapmak istemiyoruz artık. Elimiz Gitmiyor. Fakat biz yazmayınca da kimse orali olmuyor. Sorumlular cezalandırılmıyor. Geçen ay 5, toplamda 51 işçi yaşamını yitirdi. Daha Aralık ayının ilk günlerindeyse 17 yaşında bir çocuk Adalet sarayı inşaatında öldü. Sorumlular belki o sarayda yargılanmayacak bile. Yetsin, bitsin artık.

 

 

Bu yazı toplam 965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi