Mühendisler mesleklerini tanıttılar

Mühendisler mesleklerini tanıttılar

LİSE ÖĞRENCİLERİNE:Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği ve Darıca Fen Lisesinin katkıları ile Darıca Fen Lisesi konferans...

LİSE ÖĞRENCİLERİNE:

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Gebze İlçe Temsilciliği ve Darıca Fen Lisesinin katkıları ile Darıca Fen Lisesi konferans salonunda mühendislik tanıtım günleri gerçekleştirildi. 18-19 Nisan tarihlerinde düzenlenen etkinlikte farklı mühendislik dallarından mühendisler Darıca Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya geldiler.  Mühendislik tanıtım günlerinin birinci gününde Makina Mühendisleri Barış İnce ve Tanfer Yeşiltepe, Endüstri Mühendisleri Mehtap Sönemez ve Seden Karazincir, Elektrik-Elektronik Mühendisi Baycan Aküzüm mesleklerini tanıttılar. Etkinliğin ikinci günün de ise İnşaat Mühendisi Hatice Durgun, Çevre Mühendisi Ebru Ayalp ve Mimar Gürkan Okta mesleklerini tanıttılar.

Mimar ve Mühendislerin yaptıkları sunumlarda mesleklerinin detaylarını, eğitim süreçlerini, çalışma alanlarını, meslekte yükselme şartları gibi konulara değindiler. Öğrencilerin mühendislik mesleklerine dair sorularını da cevaplayan mühendisler böyle etkinliklerde öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtiler. Darıca Fen Lisesi rehberlik öğretmenlerinin de katıldığı etkinliğe Darıca Fen Lisesi öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.