Köfteye lezzet katıyor tavaya 1 tutam eklemek yetiyor! Mutlaka denemelisiniz

Köfteye lezzet katıyor tavaya 1 tutam eklemek yetiyor! Mutlaka denemelisiniz

Köfte pişirirken bir tutam veya 1 adet eklenen buz, köftenin çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. Köfte pişirirken bilmeniz gerekenler

Tavada veya ızgarada köfte pişirirken mutlaka köftelerin üzerine buz koyun. Konulan buz sayesinde köfteler asla kuru olmuyor ve çok lezzetli oluyor.

Köfte pişirirken işte bilmeniz gereken tarif.

Malzemeler:

- Yarım kilo az yağlı (tercihen %20 yağlı) dana kıyma
- 1 tane yumurta
- 150 gr galeta unu
- 1 çorba kaşığı yıkanıp doğranmış maydonoz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- Tuz
- Karabiber

TAVADA KÖFTE TARİFİNİN DETAYLARI

Köfte harcını hazırlamak için geniş bir kabın içine dana kıymayı koyun. Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyin. Ardından yıkanıp doğranmış maydonoz ve ezilmiş sarımsakları da ekleyin. Son olarak yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Karışımı yaklaşık 15 dakika boyunca yoğurun. Bu süre zarfında malzemelerin birbirine iyice karışması için yoğurma işlemine devam edin. Yoğurma işlemi sonrasında köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzla yuvarlayarak şekil verin. Köftelerin ortasını hafifçe bastırarak düzleştirin.

Önceden ısıtılmış ancak yağ konulmamış bir tavaya köfteleri yerleştirin. İlk olarak bir yüzünü kızartın ve ardından diğer yüzünü çevirerek pişirmeye devam edin. Tüm köfteleri bu şekilde pişirin.

Yaklaşık 10-15 dakika içinde köfteleriniz tamamen pişecektir. Tavada köfteler servise hazır! Yanında pilav, salata veya yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli tavada köfte tarifi ile sevdiklerinize harika bir lezzet sunabilirsiniz. Kolay yapımı ve enfes tadıyla sofralarınıza renk katacak olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun!

İlgili Haberler