Sokak Köpekleri Sorununa 8 Çarpıcı Çözüm Önerisi!

Sokak Köpekleri Sorununa 8 Çarpıcı Çözüm Önerisi!

Kentsel Tasarım Uzmanı ve aynı zamanda geçtiğimiz yerel seçimlerde İzmit Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olan Talha Kös, sokak köpekleri problemine dikkat çekmeye devam ediyor. Kös, yapmış olduğu son paylaşımında sokak köpekleri sorununa 8 maddelik çözüm önerisinde bulundu.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlayan Talha Kös, sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan sorunlara ilişkin sekiz önemli öneri sundu. İşte Kös'ün sunduğu öneriler...

“BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEĞİ MESELESİ

1- Sokak köpekleri için platform adı altında toplanan paralar denetlenmeli.

2- Problem; barınak, kısırlaştırma, rehabilitasyon gibi pansuman metotlarla çözülemeyeceği gerçeği ile yüzleşmek suretiyle ele alınmalı.

3- Başıboş sokak köpeklerinin zarar verdiği kadar zarar gördüğü unutulmamalı. Köpekler artarsa doyamaz, doyamazsa saldırganlaşır ve nihayetinde ölür. Mesele hayvanseverlikse eğer, köpeklerden dolayı şehir çeperlerindeki kirpi, sincap vs. diğer hayvanların artık yaşayamaz hale geldiğini göz ardı edemeyiz.

4- Şehirler başıboş köpeklerin yaşam alanı değildir.

5- Başıboş sokak köpeklerinin sadece kentsel alanlarda değil kırsal alanlarda da büyük problem olduğu ve özellikle köylüye büyük eziyet verdiği bilinmeli.

6- Hayvanseverlik adı altında linç kültürünü benimsemiş marjinal azınlıklara mama lobilerinden mamalananlara itibar edilmemeli.

7- Gerçekten hayvanseverlik iç güdüsüyle hareket eden ve samimi tepkiler veren iyi niyetli insanımıza durumun vahameti sabırla izah edilmeli.

8- 10 yaşında bir dünyalar güzeli Mahra Melin Pınar başıboş sokak köpeği yüzünden hayatını kaybeden binlerce çocuğumuzdan sadece bir tanesi. Başka mahralar ölmesin diye bu konudaki gayretimiz devam edecektir.

Devam edeceğiz…”

400484870-330185636278315-3099980383741469678-n.jpg

sokak-kopekleri-sorunu-talha-kos-kocaeligundem-3.webp

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum