Bunu yaparsanız pirinç, kuru fasulye, nohut böceklenmiyor! Aylarca taze kalıyor...

Bunu yaparsanız pirinç, kuru fasulye, nohut böceklenmiyor! Aylarca taze kalıyor...

BAKLİYATLARIN UZUN SÜRE TAZE KALMASI İÇİN NASIL SAKLANMALI?

Bakliyatlar, protein, lif ve vitaminler açısından zengin besinlerdir. Ancak doğru şekilde saklanmadıklarında hızlıca bozulabilirler ve besin değerlerini kaybedebilirler. Bu nedenle, bakliyatları taze ve sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek için birkaç önemli ayrıntıya dikkat etmek gerekiyor.

Nem oranı yüksek olan evlerde baklagiller zamanla küflenebilir. Bu sorunu önlemek için, temiz ve kuru bez torbalara bakliyatlarınızı yerleştirebilirsiniz. Bez torbaların ağzını sıkıca bağlayarak bakliyatların hava almamasını sağlayabilirsiniz.

Cam kavanozlar da bakliyatlar için ideal saklama kaplarıdır. Vakumlu cam kavanozlar, baklagillerin hava ile temasını önleyerek tazeliğini korumasına yardımcı olur. Ayrıca, kavanozun içine bir miktar tuz ekleyerek nemlenme sorununu da önleyebilirsiniz.

Bakliyatları dondurucuda saklamak da iyi bir seçenektir. Derin dondurucuda saklanan baklagiller, tazeliğini korurken böceklenme riskini de ortadan kaldırır. Gıdaları haşlayıp porsiyonlara ayırarak saklamak, kısıtlı zamanlarda yemeklerinizi hızlıca hazırlayabilmenize de yardımcı olur.

Aromasıyla onlarca yemek çeşidini lezzetlendiren defne yaprağı, bakliyatların da ömrünü uzatabilir. Bez torbada veya kavanozda sakladığınız her bakliyatın içine sadece bir veya iki adet defne yaprağı ekleyerek renk renk mercimeklerinizi veya diğer baklagillerinizi uzun süre saklayabilirsiniz.

Son olarak, bakliyatları saklama kaplarına yerleştirmeden önce gözden geçirmek önemlidir. Bozuk olan taneler sağlıklı olanları hızlıca çürütebilir. Bu nedenle, bozuk taneleri ayırarak uygun sıcaklık koşullarında sakladığınız bakliyatları istediğiniz zaman keyifle tüketebilirsiniz.

Bakliyatlar, sağlıklı bir beslenme için vazgeçilmezdir. Ancak doğru şekilde saklanmadıklarında besin değerlerini kaybedebilirler. Yukarıdaki yöntemleri kullanarak bakliyatlarınızın tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.