Kocaeli doğumludan çok Ağrılı var

Kocaeli doğumludan çok Ağrılı var

Kocaeli’nin en az nüfusa sahip ikinci ilçesi olan Dilovası’nda çok ilginç bir nüfus dağılımı var. İlçede Kocaeli doğumludan çok Ağrı doğumlu yaşıyor.

TUİK tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları açıklanmıştı. Bu sonuçlara göre Kocaeli’nin nüfusu 2022 yılında 2 milyon 79 bin 72’ye ulaştı. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre Kocaeli’nin kozmopolit yapısı bir kez daha ortaya çıktı. Kocaeli’de 81 ilden de gelen vatandaşlar ikamet ediyor. Yoğun bir göç alan Kocaeli’de, Kocaeli doğumlu olmayanlar daha fazla nüfusa sahip. 2 milyon 79 bin 72 kişinin yaşadığı ilimizde Kocaeli doğumlu olanların sayısı sadece 557 bin 850 kişi. Kalan 2 milyon 59 bin 938 kişi ise başka illerde doğup Kocaeli’de yaşayanlar. İlçe ilçe nüfus dağılımına bakıldığında ise oldukça ilginç veriler ortaya çıkıyor. Kocaeli’nin en az nüfusa sahip ikinci ilçesi olan Dilovası’nda çok ilginç bir nüfus dağılımı var. 2022 verilerine göre Dilovası’nda 53 bin 416 kişi yaşıyor.

EN FAZLA AĞRILILAR YAŞIYOR

Dilovası’nda yaşayana Kocaeli doğumluların sayısı ise sadece 6 bin 210 kişi. Kalan 47 bin 216 kişi ise farklı illerde doğup Dilovası’na yerleşenler. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçlarına göre Dilovası’nda en fazla Ağrılılar yaşıyor. Dilovası’nda yaşayan Ağrılı sayısı 17 bin 415 kişi. Ağrılıları ise Bingöllüler izliyor. Dilovası’nda 3 bin 890 Bingöllü ikamet ediyor. Dilovası’nda yaşayan Erzurumlular ise 3 bin 371 kişi ile üçüncü sırada. Erzurum’u sırasıyla 2 bin 5 kişi ile Van doğumlular, 1951 kişi ile Kars doğumlular, 1888 kişi ile Muş doğumlular, 1764 kişi ile Gümüşhane doğumlular takip ediyor. Dilovası’nda en az Burdur doğumlular ikamet ediyor. Burdur doğumlu olup Dilovası’nda yaşayanların sayısı sadece 4 kişi. Burdur’u 6 kişi ile Kilis ve Muğla, 12 kişi ile Çanakkale, 16 kişi ile Tunceli takip ediyor.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.