Cengiz Akgün

Cengiz Akgün

KILIÇDAROĞLU’NA KİM OY VERMEDİ?

KILIÇDAROĞLU’NA KİM OY VERMEDİ?

14 Mayıs seçimleri CHP açısından ibretlik dersler çıkarılması gereken bir süreçti.

Ve süreç devam ediyor.

İktidar cenahı için sadece şunu söylemek mümkün, 20 yılda biat kültürüyle oluşturdukları toplumsal, sosyal yapının meyvelerini topluyorlar.

Millet İttifakı ve CHP için yazacak çok şey var.

İYİ Parti’nin Kocaeli 2. Sıra milletvekili adayı olan fakat seçilemeyen Şanbaz Yıldız bunun faturasını CHP’ye kesmiş!

Açıklama yapan Şanbaz Yıldız demiş ki:

‘’ İttifak ortağımız CHP’nin milletimizden gelen seslere yeterince kulak vermeyip çeşitli toplama işlemleri üzerinden siyasetini organize etmesi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in “İttifakın kazanması için” yaptığı tarihi ve samimi çağrılara kulak vermemesi bu sonucu hazırladı.’’

CHP’yi suçlu ilan ederek işin kolayını bulmuş!

Dün birçok CHP’li beni aradı ve dedi ki, ‘’Seçilemeyince suçu CHP’ye atan Şanbaz Yıldız partisinin Kocaeli’de tek başına seçime girdiğinden bi haber. Ayrıca böyle bir açıklama yapan birisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdiğine inanmıyoruz. 28 Mayıs’ta da oy vermeyeceğini deklare etmiş. Açıklaması bunun itirafıdır. ‘’

CHP tabanında genel kanı Kocaeli’de Millet İttifakı bileşeni öteki partilerden Kemal Kılıçdaroğlu’na beklenen desteğin gelmediği, İYİ Parti seçmenin bir kısmının ‘ülkücü hassasiyeti’ içinde Sinan Oğan’a oy verdiği. Saadet, Gelecek ve DEVA seçmenin önemli bölümünün de yine, ‘muhafazakâr hassasiyeti’ ağır basınca Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediği yönünde.

Kocaeli sonuçlarına bakıldığında CHP tabanı hani haksızda değil!

Gazeteci olarak ben bizzat Millet İttifakı ortağı partilerin kimi yetkili isimlerinin, ‘’Kemal Kılıçdaroğlu Alevi olduğundan kazanamaz, Mansur Yavaş olsun, olmasa İmamoğlu olsun fakat Kılıçdaroğlu olmaz…’’ dediğine çok tanıklık ettim.

Bu şekilde düşünen ve tavır içinde olanların Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesi, partilerini sandığa kanalize etmesi mümkün değil.

Millet İttifakı içinde en başından ‘samimiyet’ sorunu nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun beklenen oyu alamadığını düşünüyorum.

Birileri sürekli karnından konuştu!

28 Mayıs’ta ki Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminde Millet İttifakı bileşenlerinin (CHP hariç) fazlaca ve ekstradan bir çaba göstereceklerini sanmıyorum.

Elbette İYİ Parti, Saadet, Gelecek ve DEVA üyesi çok sayıda insanda samimi bir şekilde oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi ve verecektirde.

Ancak ifade ettiğim gibi seçimlerden çok önce Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük bizzat Millet İttifakı içinde oluşturulan negatif hava ve kara propaganda seçimlerde meyvesini vermiş oldu!

28 Mayıs’ta ancak ülkesinin geleceğini, demokrasi. Hak, hukuk, adalet diyenlerin sağlam duruşu sonucu belirleyecek.

Bu yazı toplam 908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cengiz Akgün Arşivi