Vali Yavuz’dan trafik birim personellerine başarı belgesi

Vali Yavuz’dan trafik birim personellerine başarı belgesi

Trafik Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Birim personelleri Vali Seddar Yavuz ‘u makamında ziyaret ettiler.

Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’ın da katıldığı ziyarette İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, emniyet ve jandarma trafik birim personelleri hazır bulundu. Trafik Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi sunumunda bulunan İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Vali Seddar Yavuz’a kabullerinden dolayı teşekkür ettiler. 06.jpeg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Seddar Yavuz, yapmış olduğu konuşmalarında: “Öncelikle trafik kurallarına uyulması ve güvenli olarak araç sürülmesi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması hepimizin en büyük dileği ve hedefidir. Trafik kazaları, yaralanmalı ve ölümlü kazalar hepimizi derinden etkiliyor ve üzüyor. Bu kayıplar özellikle telafi edilemez can kayıpları, büyük acılar ve üzüntüler meydana getiriyor. Diğer taraftan çok ciddi bir maddi kayıp söz konusu. İçişleri Bakanlığımızın talimatları ve siz değerli çalışma arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini sağlamak için denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimler vatandaşlarımızı rahatsız etmek için değil, bizatihi onların güvenliklerini sağlamak için yaptığımız çalışmalar ve faaliyetler.”

05.jpeg

İhlallerin % 40'ı Kırmızı Işık

İlimizin coğrafi konumu sebebiyle Anadolu ve Avrupa arasında köprü görevini üslendiğini ve bu sebeple trafik popülasyonunun da yoğun olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, alınan önlemler ve geçtiğimiz ay devreye giren EDS sistemleri hakkında bilgiler vererek şunları kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi şehrimiz Asya ile Avrupa'yı ve Anadolu'yu İstanbul'a bağlayan en önemli kavşak noktasında bulunuyor. Kuzey Marmara, Anadolu Otoyolu, D-100 eski E-5 diye tabir ettiğimiz, diğer taraftan D-130, yani Yalova ve Gölcük Bağlantısı ve Osman Gazi Köprüsü'nü de ilave ettiğimizde, bunun dışında tabii demir yollarını da kattığımızda kavşak noktada olduğumuz çok açık. Son dönemde biliyorsunuz elektronik denetleme sistemini de devreye koyduk. Bununla ilgili olarak yaptığımız tespitlerde de gerçekten hepimizi hayrete düşürecek, üzecek bir durumla karşılaştık. Maalesef ihlallerin %40'ını kırmızı ışık ihlali oluşturuyor. Bu asla kabul edilebilir bir oran değildir. Dolayısıyla EDS ile birlikte vatandaşlarımızın daha dikkatli ve daha duyarlı olacaklarına gönülden inanıyoruz. Bu kadar kırmızı ışık ihlali varsa kazaların ve ölümlerin olması da kaçınılmazdır.”

07.jpeg

Canınızı Ortaya Koyduğunuz Bu Yolda Her Daim Yanınızdayız

Trafik kurallarına uymayanlara taviz verilmemesi gerektiğini ve bu konudaki çalışmalara da ağırlık vermelerini isteyen Vali Yavuz, konuşmalarının devamında ise: “Bugüne kadar yapmış olduğunuz tüm çalışmalar vesilesiyle başta İl Emniyet Müdürümüze, Jandarma Komutanımıza ve siz değerli trafikte görevli kardeşlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Çok zor bir görev yaptığınızın farkındayım. Canınızı ortaya koyarak bu denetimleri gerçekleştiriyorsunuz. Özellikle denetimler sırasında durmayıp siz değerli kardeşlerimize çarparak ölümlerine ve yaralanmalarına sebebiyet veren ve bizleri derinden etkileyen olaylar maalesef meydana geliyor. Her daim yanınızdayız. Valilik olarak karşılaşabileceğiniz her türlü sorunun çözüm noktasında yanınızdayız bunu bilmenizi isterim. Buradan tüm Kocaelili kardeşlerime trafik kurallarına uymalarını, özellikle hız yapmamalarını, sürüş güvenliğini etkileyecek bir şekilde trafiğe çıkmamalarını rica ediyorum. Çünkü ölümlerin çoğunlukla bu tür olaylardan kaynaklandığını hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle bir kez daha tüm vatandaşlarımızın sağlıkla, güvenle sevdiklerine kavuşmalarını, kazasız belasız bir şekilde seyahat etmelerini diliyor, sizlere de görevlerinizde başarılar diliyorum. Ayağınıza taş değmesin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, mesai mefhumu gözetmeksizin cansiperane ve üstün gayretli çalışmalarından dolayı trafik birim personellerine Başarı Belgesi vererek, her birini ayrı yarı tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.