Dilek ALP

Dilek ALP

KENT SERİSİ 59: SEÇİMLERİMİZ

KENT SERİSİ 59: SEÇİMLERİMİZ


Yaşayacağınız kentlerin yöneticilerini belirleyeceğiniz bir seçime 2 gün kala oy kullanacağınız adaylarda ne aradığımızı gözden geçirelim diyorum. Halkın genel olarak önemsediği özellikler, genellikle adayların karakteri, liderlik yetenekleri, politikaları ve geçmiş performansı gibi faktörlere dayanır. Ama biraz daha vurgulamak istiyorum aradığımız davranışları.

Kararlılık ve Güvenilirlik: Seçmenler, adaylardan kararlılık ve güvenilirlik beklerler. Adayların tutarlı ve inandırıcı olmaları, vaat ettikleri politikaları gerçekleştirebilecekleri konusunda seçmenlerin güvenini sağlar. Normal etik kurallara göre güveni bir kez sarsan aday bir daha ki sefere seçim serüvenine katılamazken ülkemizde bu durum anlaşılmaz bir şekilde yol alıyor…

Vizyon ve Liderlik: Halk, liderlik vasıflarına sahip adayları tercih eder. İyi bir lider, vizyon sahibi olmalı, toplumu ileriye taşıyacak ve hedeflere yönlendirecek bir plan ve strateji sunmalıdır. Vizyon kelimesinin kesinlikle yanlış anlaşıldığı bu kelimeye farklı anlamlar yüklenildiği bir ülkedeyiz. “Atatürk vizyon sahibi bir liderdi” cümlesi sanırım demek istediğim hatalı anlaşılmayı gösteriyor olmalı.

Dürüstlük ve Şeffaflık: Seçmenler, adaylardan dürüstlük ve şeffaflık beklerler. Adayların geçmişteki performansı ve karakterleri hakkında açık ve dürüst olmaları, seçmenlerin güvenini kazanmalarına yardımcı olur.

Politikalar ve Çözüm Önerileri: Halk, adayların sunacakları politika ve çözüm önerilerini dikkate alır. Adayların kentteki sorunlara yönelik gerçekçi ve uygulanabilir politikaları olması, seçmenlerin dikkatini çeker ve desteklerini sağlar.

Geçmiş Performans ve Deneyim: Seçmenler, adayların geçmiş performansını ve deneyimlerini değerlendirirler. Adayların daha önceki görevlerinde nasıl performans gösterdikleri, kent yönetimindeki deneyimleri ve başarıları seçmenler için önemli bir referans olabilir. İstekleri doğrultusunda kentte ki yönetim kalitesini halk belirler. Kentin halkı bilinçli ve ne istediğini bilmelidir.

Toplumsal Duyarlılık: Halk, adayların toplumsal duyarlılık göstermelerini bekler. Adayların çeşitli toplumsal grupların ihtiyaçlarını ve endişelerini anlaması ve onlara duyarlılık göstermesi, seçmenler için önemlidir. Ama her şeyden önce aday dürüst olmalıdır. Sosyal medya duyarlılıklılarından yıldı toplum maalesef.

Yenilikçilik ve Değişim: Seçmenler, adaylardan yenilikçilik ve değişim isteğini beklerler. Kentin gelişimi ve ilerlemesi için yenilikçi fikirler sunabilen ve değişimi yönlendirebilen adaylar, seçmenlerin dikkatini çeker. Ayakları yere basan, toplum için gerçekten fayda sağlayacak değişimler kabul görür. Bu noktada sadece kent halkı için değil, tüm ülkeye değer katacak bir bakış açısı geliştirilmelidir.

Bu kriterler, seçmenlerin genellikle adayları değerlendirirken dikkate aldığı, farkında olmadan adaylarda aradığı temel özelliklerdir. Ancak, her seçmenin tercihleri ve öncelikleri farklı olabilir, bu nedenle seçim sürecinde birçok farklı etken rol oynar. Önemli olan adayları, geçmişlerini, yapabileceklerinin kapasitesini, yeteneklerini iyi sorgulamak ve karar vermektir.

Kentlerimiz çok değerlidir. Bireysel ve siyasal hırslara, koltuk savaşlarına, baskın egolara bırakılamayacak kadar kıymetli… Geleceğimizi teminat altına almak için düşünerek ve adil seçimler yapmanızı dilerim…

Bu yazı toplam 3783 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Dilek ALP Arşivi