İsmail Kadı

İsmail Kadı

İnişli Çıkışlı Günler

İnişli Çıkışlı Günler

 

Ne olduğunu bir anlayabilsek çözüm konusunda adım atmak kolaylaşacak… Cumartesi gecesi Gaziantep’te bir ‘’çocuğa giydirilmiş bombalı yeleği’’ ile büyük bir katliam yapıldı. Kına gecesi için sokağa toplanmış insanların mutluluğuna kan bulaştı.

Şu ana kadar 29 çocuk olmak üzere 54 yurttaşımız hayatını kaybetti… Yetkililerin açıklamalarına göre 70’e yakın yaralı var!

Acımız büyük!

Yapılan bu vahşice saldırıyı nefretle kınıyorum. Bunca uyarılara rağmen yeterli önlem alınmamış olması anlaşılır gibi değil.

Birleşmiş Milletlerin son raporunda insanların kafasını kesen bir örgüt olan ışid kimilerine göre daiş canlı bomba olarak kullanmış olduğu ‘’zihinsel engelli çocuklarla’’ yaptığı eylemlerle daha da yaygınlaştırıldığı öne sürülüyor. Bizim ülkemizde genel kural her katliam sonrası ‘’kınamalar yapılır yetkili ve etkili çevreler ‘’gereğini’’ yapacaklarını söylerler. Aradan geçen süre içerisinde ne gerçek failler bulunur ne de terör yapan katiller cezalandırılır. Çünkü herkes işin farkında. Terörün bu kadar yaygınlaşmasını da kendi üzerlerine alınmazlar. 15 Temmuz’un üzerinden 40 gün geçti. Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve açıklanması güç ‘’darbe girişimi’’ nin arkasındaki esrar perdesi hala ortaya çıkartılmadı. Şimdiye kadar pekçok yayın yapıldı. Çok sözler söylendi. Herkes kendi penceresine uygun yorumlar yaptı.

 

28 gün önce gözaltına alınan Bizim Kocaeli Gazetesinin sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Güngör Aslanlı, Kocaeli Manşet Gazetesinin sahibi Şenol Çiçek Salı günü serbest bırakıldı. İnsanlar suç işlemişse cezalarını çeksin. Gazetelerinin kapatılması yanlıştı. İki gazete sahibi ve gazeteci meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Bu yazı toplam 1079 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi