Hüseyin Cebe öğretmen anıldı

Hüseyin Cebe öğretmen anıldı

Darıca'da görev yaptığı okulda öldürülen Hüseyin Cebe öğretmen, yokluğunun 16'ncı yılında Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nde düzenlenen etkinlikte anıldı

cebe-1.jpg

Darıca ilçesi Süreyya Yalçın İlköğretim Okulunda görevli iken 2 Nisan 2007 tarihinde sonradan akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen bir başka öğretmen tarafından öğrencilerin gözleri önünde öldürülen öğretmen Hüseyin Cebe, Eğitim-Sen Gebze Şubesinde düzenlenen programla anıldı. Anma programına Cebe'nin ailesi, arkadaşları ve Eğitim-Sen'den mücadele arkadaşlarının yanı sıra; HDP, Emek Partisi ve Sol Parti üyeleri de katıldı. 

Anma programının sunumunu gerçekleştiren Eğitim-Sen Gebze Şube eski Başkanı Güngör İrdem, şair Ece Ayhan'ın "Meçhul Öğrenci Anıtı" şiirini okudu. "Devlet dersinde bir çok şey gördük, bir çok şey yaşadık ama bunu değiştirecek, dönüştürecek olan bizleriz" diyen İrdem, "Bir araya gelerek, yan yana gelerek bu yaşadıklarımızı değiştirebiliriz" dedi. 

 

"HÜSEYİN HALKIN ÖĞRETMENİYDİ"

cebe-2.jpg

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır bir arada olmanın önemine vurgu yaparak, "Hüseyin bizim için bir yoldaştan daha öte, ailemizin bir parçasıydı. Bütün bir aileyi bir araya topladı yine 2 Nisan'da. Bir arada olmayı her daim önemsedik, iyi ki bir aradayız" dedi. Cebe'nin mücadelesinin sürdüğünü belirten Bahadır, "Cumhuriyetin kurucu temel ilkelerinden uzaklaşmış durumda. Yeniden kurulması gereken yapılar var, yaşadıklarımız bunu gösteriyor. Yaşanılanlar korkunç karanlığın tesadüf olmadığını, nasıl örgütlü bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Her türlü kutuplaştırıcı dile karşı bir aradayız. Hüseyin yaşıyor olsaydı o da bizlerle beraber mücadelesini sürdürecekti, dayanışmayı sağlayacaktı. Çünkü Hüseyin halkın öğretmeniydi. Her anmada Hüseyin'i daha çok anlıyor, tanıyoruz" diye konuştu. 

 

"BİRLEŞİP HESAP SORMAMIZ GEREKİYOR"

cebe-3.jpg

Bahadır'ın ardından söz alan dönemin Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Orhan Kaya ise, "Hüseyin arkadaşın katledilmesinde Kürt, Alevi ve Eğitim Senli olması önemli bir yer ediniyordu. Bugün gericiliğe karşı mücadele etmek, birlik ve kardeşlik mücadelesi vermek Hüseyin Cebe'nin mücadelesini vermek anlamına geliyor. Laiklik mücadelesi vermek, Hüseyin arkadaşımızın katillerinden hesap sormak anlamına geliyor. Şimdi seçim sürecine de girdik, artık birleşip hesap sormamız gerekiyor" dedi. 

 

Anma programı, konuşmaların ardından Hüseyin Cebe'nin sevdiği ve bağlamasıyla çaldığı türkülerin söylenmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.