Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Gerçek Bir Değer

Gerçek Bir Değer

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak’ı yakından tanıma fırsatım oldu. Bir insanı tanımak istiyorsan onunla yola çık denir.
 Ordu/ İstanbul arası yolculuk yaparken gazeteci Mustafa Arslan’ın Fatsa civarlarında organize ettiği bir buluşma gerçekleşmiş sohbet etmiştik.  Yolculuk esnasında sık sık arayarak bir şeye ihtiyacınız varmı diye sormuş, yol arkadaşlığı yapmıştı. 
İçtenliği ve samimiyetiyle içimizden biri gibiydi. Böbürlenen, tepeden bakan, araya mesafe ve resmiyet koyan o kadar siyasetçi tanıyoruz ki; Yaşar Çakmak’ın babacan ve samimi kişiliğine şaşırmadım değil.  Devlet adamlığına yakışır şekilde bir çizgisi var. 
Siyasete  uzak olmama rağmen Yaşar Çakmak’ı ve faaliyetlerini yakından takip etmeye başladım. Uzun yıllar Beylikbağı’nda yaşaması, Kocaeli siyasetinde Gebze’yi temsil etmesi bunda etkiliydi. Yaşar Çakmak özellikle bizi ilgilendiren konularda Gebze için neler yapıyor?  soruları bu yazıda cevap buluyor. 


İSTEDİĞİNİ BİLEN BİLDİĞİNİ YAPAN 

2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler sonucunda Kocaeli Büyükşehir  Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın Gebze bölgesine vermiş olduğu önemi Başkan vekilliğine Gebze’li Yaşar Çakmak’ı yanına alarak göstermiş oldu. 


Başkan vekili Yaşar Çakmak Kocaeli’nin 12 ilçesinde de varlığını kısa sürede hissettirdi. Eğitim, spor, kültür ve her türlü projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesinde etkili oluyor ve direk sahada yer alıyor. Bölge sporunun sorunlarıyla yakından bizzat ilgileniyor. 

Devlet Adamı ile Devlet Terbiyesi kavramları et ve tırnak gibidir. Bu konuda bütünlük sağlayarak hareket ediyor.

Bilgili, akıllı, işleri ehline veren… Alçakgönüllü, dürüst, ölçülü, tedbirli, uyanık, dikkatli, sabırlı, cömert, ahlaklı, kucaklayıcı, kuruyucu ve nazik olan bir duruş sergiliyor. 
Gerçek devlet  adamlığı da bunları gerektiriyor. 

Özellikle Gebze’de uzun zamandır sorun yumağı haline gelen Metin Oktay stadının yıkılmasından sonra bizzat devreye  girerek yeni antrenman sahasının yapılması, 
Alaettin Kurt stadındaki bilinmezliğin çözüme kavuşması. 
Gebzespor için Tavşancıl’da  kamp merkezi  kurulması, Pelitli köyü ve Askeri kışla alanlarına futbol sahalarının yapılması adına çalışmaların bizzat içerisinde yer alıyor ve yakından takip ediyor. Topluma faydalı her türlü projenin yanında oluyor. İşlerin hızlı çözüme kavuşması için elinden geleni yapıyor. 

Gebze Belediye Başkanı  Zinnur Büyükgöz ile birlikte bölgemiz adına yeni projelerin kazandırılması için güçlü bir duruş ortaya koyuyor. 

Gebze uzun bir aradan sonra   Kocaeli’de ilk kez bu kadar güçlü temsil ediliyor. 

Yaşar Çakmak gibi değerlere sahip çıkarak bölgemize hizmet etme azimlerini daha üst seviyelere çıkarma ve onları desteklemek gerekiyor.

Bu yazı toplam 16566 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi