FYZoo’nun yeni üyeleri

FYZoo’nun yeni üyeleri

Koruma altında 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na yeni üyeler katıldı. Tehlike altındaki türleri korumak ve nesillerinin devamını sağlamak amacı ile çalışmalarını yürütmeye devam eden FYZoo, iki erkek imparator tamarini korumaya aldı.

Koruma altında olan 160’ın üzerinde canlı ve 300’ün üzerinde bitki türü ile zengin botanik atmosferi içinde ziyaretçilerini ağırlayan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na iki yeni üye katıldı.
Güneybatı Amazon havzasının endemik türlerinden olan imparator tamarin maymunlarından iki erkek tamarin FYZoo ailesinin en yeni sakinleri oldu.

Sosyal yapısı ve kompleks grup dinamikleriyle bilinen imparator tamarinler, dikkat çekici uzun ve beyaz bıyıklarıyla parkın en etkileyici canlıları arasında yer alıyor. Tamarinler, yavrularının doğumu ve bakımını tüm grup üyeleri tarafından kolektif bir sorumluluk olarak görüyor. Aralarındaki oyun ve yiyecek paylaşımı ise bu etkileyici türün sosyal etkileşimlerinin temelini oluşturuyor.
Habitatlarının tahrip edilmesiyle nüfusları azalan imparator tamarinler için FYZoo, onların doğal yaşam koşullarına ve ekolojik ihtiyaçlarına uygun bir ortam sağlayarak hayatlarını devam ettirmeyi amaçlıyor.
ağırlayan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’ndan yapılan açıklamada, ‘’Bu nadir ve büyüleyici maymunların günlük yaşamlarına tanıklık etmek ve türün koruma çabalarına destek olmak sizleri FYZoo’ya bekliyoruz.’’denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.