“Emek her zaman kutsaldır”

“Emek her zaman kutsaldır”

CHP MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN:CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 1 Mayıs  İşçi Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.Tarhan açıklamasında,...

CHP MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN:

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 1 Mayıs  İşçi Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Tarhan açıklamasında, Emek her zaman kutsaldır. Emeğin karşılığı hiçbir zaman ödenemez. Bir ülke ancak emekçileri sayesinde büyür, gelişir ve yaşamaya devam eder.”dedi.

Tarhan şunları ifade etti, “ Ülkemizde çalışma şatları gerekli standartlardan çok uzak noktalarda. Sosyal güvencesiz çalışan emekçi sayısı sürekli artışta.

YOKSULLUK VE İŞSİZLİK

Yaşam standartları incelendiğinde ülkemizde asgari ücretle geçinmeye çalışan 4 kişilik bir aile ne yazık ki açlık sınırı altında, yoksullukla savaşıyor. Daha da kötüsü; çalışma alanlarında gerekli iş güvenliği tedbirleri yeterince sağlanamayan işçilerimiz maalesef hayatlarını yitiriyor. Emekçilerimiz siyasi düşüncelerini özgürce dile getirdiklerinde ekmeklerinden ediliyor! En son açıklanan resmi rakamlara göre ülkemizde 3 milyon 985 bin kişi işsiz! İşsizlik oranı yüzde 13 ile 7 yılın zirvesinde!  Ayrıca kendi ülkelerindeki iş savaş nedeniyle ülkemize göçen Suriyeliler de çalışma koşullarında ‘ucuz iş gücü’ kapılarını daha da aralayarak emekçimizin alın terini çıkmaza sokup, sömürü düzeni yaratmaya devam ettirmektedir.

EMEKÇİLER İÇİN UMUTLU BİR TABLO ÇİZEMEDİK

Evet 1 Mayıs Emekçiler gününde ülkemizde umutlu bir tablo çizemedik. Fakat emekçilerimiz kötü şartlara rağmen eşit, özgür ve insanca bir yaşam için hak mücadelelerine devam ediyorlar.  Bizler her zamankinden daha fazla emekçilerimizin temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesine daha yüksek sesle, birlik ve dayanışma içinde, insan onuruna yakışan bir yaşam için dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam edeceğiz. Dünyadaki ve ülkemizdeki tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.