BARBAROS TANTAN

BARBAROS TANTAN

Doğanın dili

Doğanın dili

 Sanat ve kültür alanındaki çalışmalar bir toplumun aynasıdır. Ve bu alanlarda çalışma yapıp ürün verenler de saygı ve övgüyü hak eden isimlerdir.
   Kentimizde, bu açıdan saygı gösterip övgüyle söz edeceğimiz çok isim oldu. Olmaya da devam ediyor. Özellikle genç kuşak ve bizlerden bir ya da iki basamak sonraki kuşakta cesur ve üretken çalışmaları olan çok sayıda isim tanımaktan mutluyum.
   Bu isimlerden biri, çocuk yaşlarda başladığı kültürel ve toplumsal çalışmalardan tanıdığım Erdem Arcan'dır. O'nu, son halk kültürü çalışmaları, karayollarındaki çalışma yaşamı, sendikal alandaki etkinlikleri ve sonrasında da fotoğraf çalışmalarıyla tanıdım. Son ve en etkin uğraşı olarak gördüğüm fotoğraf çalışmasındaki ürünlerinin etkileyiciliği oldukça yoğun.
   Ortak dostumuz sigortacı Ercan Kandemir, İzmit Leyla Atakan Caddesindeki Kandemir Sigorta Ofisinin salonunu eserlerine açınca, sevgili Erdem Arcan da son ve en güzel doğa çalışmalarından oluşan yeni fotoğraf koleksiyonunu sergilemeye başladı.
   Gittim, gezdim, gördüm ve çok beğendim.
   Sosyal medyada da paylaştığım üzere, Arcan'ın, "Doğanın dili: Bir doğa hikayesi" temalı fotoğraf sergisinde yer alan çalışmalarda, bütüne bakmak yerine ayrıntıya odaklanmanın ortaya çıkardığı kompozisyonlarla karşılaşıyorsunuz.
   Bu şahane çalışmayı çok beğendim...
   Bakma-görme, dikkat çekme ve yaratıcı düşünme gibi bakış açılarını ortaya koyan fotoğraf sanatını özgün biçimde kullanan sevgili kardeşim, eserlerinde görüneni yansıtma dışında görünmeyi de hissettiren bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor.
   Sevgili okurlarım;
   11 Ocak akşamına kadar açık kalacak olan bu sıradışı sergiyi herkesin görmesini isterim.

Bu yazı toplam 1857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
BARBAROS TANTAN Arşivi